Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Барви ОБХТ

13/02/2024

Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня розучували пісню «Мавка Лісова», розбирали нові скоромовки. А також отримали очікувані нагороди з конкурсу-огляду Різдвяних вертепів за значний внесок у відродження традиції Різдвяного вертепу, української національної культури та народних звичаїв. Діти продовжували співати вокальні поспівки «Тут і там», «Бігла мишка», «А зелені крокодили».

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня здійснювала підготовку до занять: готувала ескізи, картонні шаблони, пробні об’ємні зразки поробок, заготовки деталей паперових виробів. Провела онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» та на базі дитячої юнацької бібліотеки. Протягом тижня провела заняття на тему «Технологія виготовлення виробів технікою аплікації «Зайченя», сувенірів «Сердечне коло», топерів з фетру «Сердечко». Діти продовжили виготовлення елементів композиції декоративної картинки змішаною технікою «Маки». Вихованці гуртка взяли участь у виховному заході «Стрітення», в рамках якого взяли участь у майстер-класі по виготовленню пташок, закликали весну, грали в рухливі ігри.

Вихованці хореографічного гуртка «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, на заняттях розвивали витривалість, пластичність рук, вивчали нові рухи класичного танцю, повторювали вивчений репертуар.

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, познайомилися з визначенням силует, як малювати силуети та які для цього потрібні декоративні матеріали (тема «Силует. Силуетні зображення»). Вихованці групи «Сонячні промінчики» ознайомилися з варіантами зображення різних видів риб та згадали як отримати бажаний колір, намалювали золотих рибок, спираючись на отримані знання. Під час заняття на тему «Малюємо зайчика в зимовому лісі» діти розвивали уяву та фантазію, а під час роботи дізналися різні цікаві факти про життя зайців.

Діти групи «Веселі промінчики» познайомилися з видами тіньового театру; кожен гуртківець зробив сам свій маленький тіньовий театр та його героїв, намалювавши силуети Попелюшки і Феї, карети (тема «Виготовляємо персонажів казки «Попелюшка» та декорації тіньового театру»).

«Юні майстрині» гуртка навчилися виготовляти декоративну композицію з паперу та картону, а також шаблони для елементів композиції на тему «Аплікація. Полювання на метелика», «Вітальні листівки – валентинка».

Вихованці старшої групи гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, малювали казкових тварин на зразок творчості мисткині Марії Приймаченко. Зі старшими вихованцями Вероніка Коваль провела заняття на тему «Зимові розваги». Діти також повторювали теоретичний матеріал: поняття «лінія як засіб виразності», «симетрія», «асиметрія», «лінія як засіб виразності», «холодна колірна гама». Індивідуально діти виконали розпис птаха. Вихованці гуртка були присутні на онлайн-заході «МедіаЗМІ», а також розробили та подали проєкт на тему  «Відновлення української народної творчості» для участі у програмі UPSHIFT.

Робочі будні тривають і для вихованців ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін. Протягом звітного тижня діти працювали над виконанням хореографії танцю Пасадобль та вивчали фігури танцю Самба.

10 лютого вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, відвідали онлайн-зустріч за темою «Як створити героя, з яким захочеться піти на край світу», яку проведено в межах підготовки до Міжнародного медіафестивалю «ПресВесна на Дніпрових схилах». Спікер зустрічі – письменник, автор письменницького блогу «У затишку слів», переможець «Коронації слова» в номінації «Як тебе не любити» Сергій Леоненко. Він розповів, як створити персонажів, які триматимуть увагу від першого рядка й до прощального слова, як подружити головних героїв і сюжет, щоб вони не йшли окремими дорогами, а історія виглядала цілісно і довершено, на прикладі своєї книги «Бобер Бамсі. Хранитель ковчега». Наприкінці зустрічі учасники переглянули анімаційну зарисовку з персонажами книги.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, продовжили роботу по виготовленню іграшки «Сова», розпочали в’язати підставку під посуд за принципом в’язання кола. Під час онлайн-занять діти почали в’язати зразок стрічкового мережива поворотними рядами, продовжили роботу над вив’язуванням зразка, який поєднує в собі стовпчики різної будови.

На базі бібліотеки № 11 гуртківці продовжили в’язати тіло іграшки «Ведмедик». Вихованці, які працювали на базі бібліотеки № 2, розпочали вив’язувати деталі для іграшки «Сова», для брелока «Клоун» розпочали в’язати шапку. Виготовили листівку до дня Святого Валентина. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →