Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

На Миколаївщині з 8 по 10 лютого відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Вітаємо учнів та їх керівників з високою оцінкою представлених робіт.

12/02/2024

 Мала академія наук сприяє підтримці обдарованої учнівської молоді, розвитку здібностей та обдарувань слухачів, це стартовий майданчик, сходинка на шляху пізнання себе, визначення з майбутньою професією, набуття навичок самоорганізації та дисципліни. Це унікальний освітній простір, який дає можливість заявити про себе, поспілкуватися з досвідченими науковцями, вибудувати траєкторію подальших проектів і не лише у науці.

Учасників заходу привітала директорка департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, кандидат педагогічних наук, доцент Алла Веліховська. Зокрема, Алла Борисівна зауважила: «Сьогодні дуже важливо задати потужний імпульс розбудові майбутнього України, і робота Малої академії наук – вагомий внесок у цей процес. Тільки освічену націю не можна зробити нацією рабів. Разом переможемо!».

 У конференції взяв участь Президент Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України, Уповноважений із захисту державної мови, кандидат філологічних наук, громадський діяч, Народний депутат України VIII скликання Тарас Кремінь. Тарас Дмитрович привітав учасників ІІ обласного етапу конкурсу-захисту МАН, подякував вчителям, науковим керівникам та консультантам, усім тих, хто долучений до великої справи – формування успішного українського майбутнього.

 «Обдарована молодь Миколаївщини успішно презентує здобутки системи освіти. Ви на порозі нових успіхів. Бажаю Вам щасливої миті і радості нових відкриттів. Ваша робота, ваша справа наближає Україну до великої перемоги. Я вірю в вас і завжди поруч з вами» - зазначив Тарас Кремінь.

Конкурс-захист проходив у 37 секціях 12 відділень обласного територіального відділення МАН України. У конкурсі взяли участь 93 учні, що на 9 осіб більше, ніж у 2022/2023 навчальному році, із них:  46 - вихованці закладів освіти Миколаївської міської ради,  16  - вихованці закладів освіти міських рад, 11 - селищних та сільських рад, 10 - вихованці закладів позашкільної освіти обласного підпорядкування, 2 - закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

В організації та проведенні конкурсу-захисту взяли участь 76 науково-педагогічних працівники, з них: 30 кандидати  наук, 12 докторів наук, 3 викладачі закладів вищої освіти, 17 працівників закладів позашкільної освіти, 14 вчителів закладів загальної середньої освіти.

Найбільша кількість учасників у відділеннях літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 17, філософії та суспільствознавства – 17,  мовознавства - 13, історії - 10, фізики та астрономії  - 8,  найменша – у комп'ютерних  наук  - 3, економіки - 3, технічних наук - 1.

За результатами конкурсу-захисту у 2023/2024 навчальному році переможцями обласного етапу змагань стали  60 (65%) учнів (у 2022/2023 навчальному році - 49 (59%) учня).

Переглянути онлайн-нагородження переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН  можна за посиланнямм

 https://www.youtube.com/watch?v=aoYOENcTrjk

https://www.facebook.com/mocnttym

https://www.facebook.com/groups/508983113407835

Вітаємо наших переможців! Бажаємо невичерпної наснаги, творчих злетів у майбутньому та перемог!

Всі новини →