Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

ОБЕРЕЖНО СКАЗ!!!

08/02/2024

  Враховуючи введення воєнного стану на території України, бойові дії на території Миколаївської області впродовж 2022-2023 років та встановлення обмежень щодо проведення полювання та регулювання питань мисливства, вся територія Миколаївської області є неблагополучною щодо сказу, так як хижі тварини здатні за короткий термін пересуватись на значні відстані, збільшується  кількості безпритульних (здичавілих)  домашніх  тварин.

Враховуючи  несприятливий епідеміологічний прогноз для всієї території Миколаївської області щодо захворюваності людей сказом, просимо посилити гігієнічні знання з даного питання серед дітей та вчителів, використовуючи в освітньому процесі матеріали, підготовлені ВООЗ «Хочеш мати друга? Будь другом! Правила догляду за домашніми тваринами та безпечного поводження з ними» за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1_svz4JczZ61iXD-6EOc6IVd136cm84FV/view та відео-ролик ДУ «Миколаївський ОЦКПХ МОЗ» за посиланням: https://www.facebook.com/mocdc.mk.ua/videos/862622152224309

Особливо наголосити, щоб діти у разі покусу чи обслинення тваринами, повідомляли про це батькам для надання своєчасної антирабічної допомоги та недопущення виникнення сказу.

Всі новини →