Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»!

06/02/2024

Проєкт “Пліч-о-пліч” - це про об’єднання, це про підтримку дітей з боку батьків, вчителів, спортсменів,  адже дитина буде відповідально ставитися до будь-якої справи тоді, коли до цього будуть ставитися відповідально та серйозно дорослі.

Сьогодні ми об’єднані та згуртовані одне з одним в проєкті «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»! Під гаслом - «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

 Проєкт створений за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та реалізується Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти України та Миколаївською обласною військовою адміністрацією. 

Головна мета проєкту – залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, можливість самовиразитися, відчути командний дух, атмосферу спілкування, дружби, психоемоційна підтримка та можливість подорожувати з командою різними куточками нашої країни. 

Проєкт «Пліч-о-пліч» в першому сезоні охопив 20 областей України та м.Київ, де в змаганням зареєструвалися більш ніж 25 000 команд, а це більше 300 000  школярів, більше 5000 закладів середньої освіти змагатимуться у п’яти видах спорту.

Від Миколаївщини в змаганнях беруть участь  511 команд:

-  143 команди з волейболу

-  141 команда з футзалу

-  118 команд із баскетболу.

-  58 команд зі спортивного орієнтування

-  51 команда з черлідингу.

Ми вже розпочали цей захоплюючий шлях довжиною в п’ять етапів: шкільний – сформовано збірні команди з окремих видів спорту, сьогодні даємо старт територіальному, на якому змагання відбудуться серед шкіл у межах територіальний громад, потім районний та обласний, де і визначаться переможці, які гідно будуть представляти нашу область на всеукраїнському завершальному етапі.

З вітальним словом до учасників змагань звернулися:

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім;

Перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик;

Майстер спорту з кікбоксингу, призер чемпіонатів світу та Європи з кікбоксингу Раміль Агабеков.

Діти разом з дорослими змагалися у 2-х видах спорту,  відчувши підтримку та  згуртованість,  адже  “РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО”. 

Товариський матч з фут залу – на майданчику команда зірок з футзалу – переможці silver ліги Ukraine – 2020-2021 року, постійні учасники чемпіонатів України І ліги, неодноразові чемпіони Миколаївської області – гравці команди «Автолокоматив» - Южноукраїнськ:

Карой Дмитро; Андрєєв Алік; Міронов Микита; Кравченко Андрій; Кокол Сергій  та команда дітей.

Товариські змагання з баскетболу – на ігровому майданчику гравці команди вищої ліги  Ніко-Баскет Котляр Дениста Спінчевський Анатолій; баскетболісти м. Вознесенськ Тодорашко Геннадій, Лазенко Сергій, Юдін Олексій та команда дітей.

Чудовий виступ продемонстрували черлідерки міста Вознесенськ під керівництвом Людмили Чередніченко.

   Всіх учасників змагань було нагороджено пам’ятними подарунками від Голови Миколаївської ОВА, які вручив міський Голова м. Вознесенськ Євгеній Величко та директорка департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Алла Веліховська.

   Тож, старт надано! До нових перемог, наша спортивна молодь!!! 

 

Всі новини →