Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Визначились призери Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

30/01/2024

 Упродовж січня 2024 року Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді проведено ІІІ (Всеукраїнський) тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» (далі – Конкурс).

У контексті сьогодення важливими завданнями заходу є, з одного боку –  виховання патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, духовних і культурних цінностей українського народу,  формування активної громадянської позиції підростаючого покоління, а з іншого – залучення учнівської молоді до активної діяльності з вивчення історії і природного довкілля рідного краю, його етнографічних об’єктів, а також оволодіння учнями практичними навичками пошукової роботи.

Для участі у Всеукраїнському турі Конкурсу надійшла 121 робота, дві з яких – від закладів освіти Миколаївщини. Організаційно-методичний супровід учасників від нашої області здійснював Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, зокрема його екскурсійно-краєзнавчий відділ (керівник: Овсяннікова О.В.).

Конкурсна робота – це результат кропіткої пошукової діяльності, опрацювання різноманітних джерел і літератури, спілкування з учасниками і очевидцями подій, проведення польових і лабораторних досліджень тощо. Зрозуміло, що, з огляду на об’єктивні чинники російсько-української війни, здійснення цієї діяльності на території Миколаївської області ускладнене. Та все ж результатом продуктивної творчої спільної праці педагогів і вихованців стали призові місця, які посіли всі автори матеріалів, надісланих для участі у Всеукраїнському турі Конкурсу, а саме:

ІІ місце у напрямку «Географія рідного краю» – пошукова робота гуртка «Мередіан» Маринівського ліцею «Успіх» Доманівської селищної ради з теми «Белігеративні ландшафти Миколаївщини» (керівник – Русило С.М.);

ІІ місце у напрямку «Із батьківської криниці» – пошукова робота гуртка «Берегиня» Михайло-Ларинського ліцею Воскресенської селищної ради з теми «Традиції випікання Великодньої випічки на теренах сіл Воскресенської громади Миколаївського району Миколаївської області з другої половини ХХ ст. до сьогодення» (керівник – Бащак Л.І.).

Вітаємо юних краєзнавців! Дякуємо педагогам за ініціювання і підтримку дитячого творчого пошуку! Бажаємо наснаги для подальших звершень!

Всі новини →