Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Творчий світ ОБХТ

30/01/2024

Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

Наразі триває підготовка педагогів до засідання педагогічної ради на тему «Виховані константи утвердження української національної та громадської ідентичності у вихованців Обласного будинку художньої творчості», яке відбудеться 30 січня.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня відпрацьовували вимову скоромовки «Бурі бобри», розспівувалися на вправах «Тут у там», «Бігла мишка», розучували нові пісні «Думи», «А життя є!», «Булька». Педагог Людмила Шепелевич провела з вихованцями бесіду до Дня Соборності України. Вихованки колективу взяли участь у XVI Двотуровому міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Star Fest», який відбувся в Києві 21 грудня 2023 р., в номінації «Вокальний жанр, естрадна пісня». Дробілко Людмила визнана Лауреатом І Премії, а Дробілко Станіслава – Лауреатом ІІ Премії. Вітаємо учасниць конкурсу з перемогами!

Вихованці старшої групи гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, засвоїли поняття «симетрія», «асиметрія», «лінія як засіб виразності», «хроматична колірна гама»; вивчали текстури, холодні колірні гами та малювали драконів. На базі школи проведено з дітьми заняття на тему «Пейзаж».

Вихованці гуртка «Школа журналістики» разом з керівником Вікторією Панченко виконали монтаж відео до Дня Соборності України. У медіацентрі «МедіаЗміна» вихованка гуртка Даря Журавель провела тренінг «Телевізійна журналістика. Робота з камерою».

Вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін, протягом тижня продовжували вдосконалювати свою майстерність. Танцюристи застосовували на практиці комплекс вправ для вироблення пластичності, а також вивчили тренувальну хореографію танцю Пасодобль.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, розпочали роботу по виготовленню іграшок «Жабеня» та «Сова». Під час онлайн-занять діти продовжили вязати полотно, виконали зразок косої сітки та візерунок на основі філейного вязання. Гуртківці з ліцею № 34 під час онлайн-занять виготовили з паперу обємну рибку.

Вихованці, які працювали на базі бібліотеки № 2, завершили вязати тіло іграшки «Сова». А для брелока «Клоун» розпочали вязати голову.

Вихованці хореографічного гуртка «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, взяли участь у Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Кубок зими» та отримали такі результати:

– старша група – І місце;

– підготовча група – ІІ місце.

Вітаємо учасників з перемогою!

Вихованці вдосконалювали свої навички з українського танцю, повторювали репертуар колективу та продовжували вивчали комбінацію під ритмічну пісню «Danza Kuduro». Тетяна Даниленко провела бесіду з вихованцями на тему «Жертви Голокосту».

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, познайомилися зі способом зображення тварин за допомогою геометричних фігур різного розміру, вправлялися в техніці малювання гуашевими фарбами та виконали малюнки на тему «Малюємо тварин взимку. Білочка». До Дня Соборності України Наталія Губська провела заняття на тему «Ланцюжок єдності. Аплікація з кольорового паперу». Діти ознайомилися з поняттями «соборність», «єдність» та своїми руками зробили символічний «ланцюжок єдності». Наталія Губська протягом тижня пройшла навчання на курсах при МОІППО у групі №18-2024 «Домедична допомога в надзвичайних ситуаціях».

 Вихованці груп «Веселі сонечка», «Сонячне сяйво» навчалися малювати портрет людини, малювали ескіз, придумували композицію, підбирали кольори і передавали в малюнку настрій та емоції героїв. В межах вивчення теми «Міський пейзаж. Каштановий сквер. Малюнок фарбами» діти ознайомились з історією нашого міста та історією левів (М. Аркаса) у Каштановому сквері, формували навички роботи з олівцем та фарбами, уміння аналізувати складні форми до простих; розвивали уяву та фантазію.

«Юні майстрині» на заняттях навчилися використовувати папір для створення аплікації, вивчали та засвоювали на практиці прийоми вирізання та формування аплікації на тему «Таємниця для зайчиків. Аплікація з кольорового паперу та малюнок». Під час вивчення теми «Я і мої друзі. Малюнок фарбами» вихованці розвивали фантазію, придумали історію про друзів, та перенесли образи героїв у свої малюнки.

27 січня вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, взяли участь у тренінгу «Телевізійна журналістика, робота перед камерою». Спікери заходу – вихованка гуртка «Школа журналістики» Дар’я Журавель та журналіст Олександр Матюшенко.

 23 січня керівник гуртка Ірина Василенко взяла участь у вебінарі «Розмовний клуб як спосіб ціннісної українізації учасників та учасниць освітнього процесу: досвід організації». Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня здійснювала підготовку до занять: готувала пробні об’ємні мінізразки поробок, ескізи, картонні шаблони, виготовила деталі декоративних робіт та аплікацій з паперу. Провела онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс».

Всі новини →