Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«Сучасні філологічні проблеми в контексті науково-дослідницької роботи в системі МАН» обласна учнівська науково-практична конференція

29/01/2024

   26 січня 2024 року в режимі онлайн відбулася обласна учнівська науково-практична конференція «Сучасні філологічні проблеми в контексті науково-дослідницької роботи в системі МАН» відділень мовознавства; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України, організатором якої виступив департамент освіти і науки Миколаївської військдержадміністрації та обласний Будинок художньої творчості.

На конференцію було представлено 12 робіт учнів закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти Врадіївської селищної ради, Миколаївської міської ради, Новоодеської міської ради, Южноукраїнської міської ради.

Учасників конференції привітали керівники наукових секцій МАН Дудкіна О.О., Каленюк С.О., Васильєва Л.Л.

Пленарне засідання розпочала Мхитарян О.Д., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Під час конференції доповідачі та слухачі мали можливість поспілкуватися і розглянути такі теми: «Особливості зображення свята на картинах А. Антонюка», «Квітка для Елджернона чи Букет для Елджернона», «Епітетна конструкція у художньому перекладі на матеріалі твору «Дім дивних дітей», «Художня символіка образу дерев у поетичній творчості Лесі Українки», «Інноваційні процеси в сучасній українській мові в контексті російсько-української війни (2014-2024 роки)», «Ономастикон роману Анни Софіної «Лавка продажу дітей» тощо.

За результатами конференції учасники отримають грамоти та збірку тез обласної учнівської науково-практичної конференції «Всесвіт Григорія Сковороди», керівникам учасників конференції оголошується подяка за вагомий внесок та досягнуті успіхи у справі навчання і виховання дітей та молоді.

Всі новини →