Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Підведено підсумки змагань з тактики спортивного туризму

23/01/2024

Відновились змагання відкритої онлайн Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму. З 14 по 18 січня 2024 року в її рамках проходив черговий етап Кубку з техніки і тактики на дистанції «Тактика».

У змаганнях взяли участь 72 спортсмени-туристи з Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ), Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ), Новобузького центру позашкільної освіти «Твій простір» (далі – Новобузький ЦПО «Твій простір»), Казанківської, Галицинівської, Ольшанської та Шевченківської територіальних громад Миколаївської області і вихованці Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради Сумської області (далі – ЦПО КМР). Юні і дорослі спортсмени змагались у трьох вікових групах, окремо серед хлопців і дівчат.

Тактика – це вміння впоратись з задачею, використовуючи найбільш ефективно свої здатності та ресурси, і отримати максимально хороший результат. Часто саме тактичні здібності стають вирішальними для спортсменів-туристів, адже у цьому виді спорту немає стандартних перешкод. І найкращі спортсмени – це ті, хто вміє швидко оцінити ситуацію і прийняти відповідне рішення.

Учасники молодшої групи повинні були вирішити, запропоновані суддівською колегією, три тактичні задачі, в яких необхідно було застосувати на практиці свої знання туристських вузлів, обираючи ті, які найкраще підходили для заданої ситуації. Неуважність юних спортсменів призвела до великої кількості отриманих штрафів. Та все ж були і учасники, які показали високі результати і, у підсумку саме вони і стали призерами у своїй віковій групі. Серед дівчат – весь п’єдестал пошани зайняли вихованки гуртків ЦПО КМР (тренер: Федченко Т.М.) Бузовська Софія, Шкуро Анна та Бузовська Олеся. У хлопців перемогу святкував також представник Сумщини Левітін Денис (тренер:Розтальна В.В.). А от другу і третю позицію зайняли Ловчієв Олександр і Федів Олександр (тренер: Ловчієв Є.С.), вихованці Новобузького ЦПО « Твій простір».

Учасники старшої вікової групи повинні були продемонструвати вміння розрахувати кількість мотузок для проходження етапу, оцінити здатність умовних учасників подолати подолати перешкоду в заданих умовах, побудувати дистанцію і ще багато інших цікавих задач.

Беззаперечними лідерами стали представники Вознесенщини, у яких золото і срібло, як серед хлопців (Яланський Андрій і Пугачевський Дмитро (Вознесенський МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ, тренери: Носков І.П., Костюков О.С., Гладка О.В.)), так і серед дівчат (Соловйова Валерія і Годя Анастасія (Вознесенський МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ, тренери: Носков І.П., Костюков О.С., Гладка О.В.)). Трійку призерів замкнули Беспояско Вікторія (Галициніська ТГ – МОЦНПВТК УМ, тренер: Безпалий М. А.) і Зубець Костянтин (МОЦНПВТК УМ, тренери: Колеснікова М.О., Лисунець О.С.).

У дорослих спортсменів-туристів беззаперечним лідером стала Колеснікова Марія (МОЦНПВТК УМ). Друге місце серед жінок посіла Пушкаренко Валентина (м. Миколаїв), на третьому – Мартинова Дар`я (МОЦНПВТК УМ). Серед чоловіків перемогу здобув Лисунець Олександр (м. Миколаїв), на другому місці – Носков  Ігор (Вознесенський МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ), третє місце посів Носков Павло (м. Миколаїв).

Вітаємо переможців і призерів!

Дякуємо учасникам за захоплюючу боротьбу і чекаємо на її продовження на наступних етапах.

Дякуємо Силам безпеки й оборони України за можливість жити, працювати і змагатись!

Разом до Перемоги!

Всі новини →