Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Організація інклюзивного навчання для дітей із фізичними труднощами

23/01/2024

   Педагоги ОБХТ 22.01.2024 навчалися на вебінарі за темою: «Організація інклюзивного середовища для дітей із фізичними труднощами», який транслювався на платформі українського освітнього проєкту «На Урок».

Це інформаційний вебінар, як методична допомога. Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=kv7UuSP-Ulc, обласний Будинок художньої творчості рекомендує переглянути у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Автор вебінару Домбровська Жанна фахівець (консультант) вчитель-реабілітолог Горохівської міської ради Волинської області.

Створення безпечного, соціального та інклюзивного освітнього середовища є надзвичайно важливим для дітей із фізичними труднощами для їх адаптації та соціалізації у суспільстві. Адже, сьогодення висуває нові вимоги до навчання дітей із ООП.

Зміст:

- Характеристика категорій освітніх труднощів, зокрема фізичних труднощів відповідно рівнів підтримки.

-       Ознайомлення із сучасними методами діагностики дітей із фізичними труднощами.

-       Узагальнення та систематизація знань щодо організації інклюзивного навчання для дітей із фізичними труднощами.

-       Основні напрямки створення освітнього середовища для дітей із фізичними труднощами.

Методисти та керівники гуртків ОБХТ актуалізували та поглибили знання щодо облаштування робочого місця для дітей із фізичними труднощами, ознайомилися із прикладами розумного пристосування, адаптації/модифікації рухливостей, ігор, фізичних занять, адаптації/модифікації навчальних предметів тощо.

Всі новини →