Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«МедіаЗМІну» відкрито!

22/01/2024

Вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики» обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради восени минулого року брали участь в інноваційній програмі для молоді UPSHIFT. Це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізується у понад 40 країнах. Вона надає молоді й підліткам навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем.

В Миколаївській області проєкт реалізує ГО «Потрібні тут» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Після вдалої співбесіди вихованки гуртка Дарʼя Журавель, Анастасія Кучер та Яна Циня взяли участь у буткемпі, де навчились оформлювати проєкти та виграли фінансування на створення свого проєкту «МедіаЗМІна», метою якого було підвищення рівня медіаграмотності молоді та допомоги у  розвитку в сфері журналістики зацікавленій учнівські молоді.

20 січня 2024 року в обласному Будинку художньої творчості відбулось відкриття медіацентру «МедіаЗМІна». Це перший захід в рамках проєкту - тренінг «Медіаосвіта в суспільстві», який провела Анастасія Кучер. Спікерка розповіла про важливість інформаційної гігієни, навчила відрізняти фейки від фактів та розповіла про безпечне користування інтернетом. Захід поклав початок серії тренінгів та майстер-класів, які будуть працювати в «МедіаЗМІні» щосуботи.

Наприкінці заходу всі присутні змогли поставити свої запитання та дізнатися ще більше про медіаграмотність.

Бажаємо вихованкам «Школи журналістики» обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради творчих успіхів у наступних заходах та розвитку проєкту.

 

Всі новини →