Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Дивовижний світ ОБХТ

22/01/2024

 Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

Вихованці старшої групи гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, засвоїли поняття «симетрія», «асиметрія», «лінія як засіб виразності», «колірна гама» та малювали сніжинки. Для вихованців молодшої групи педагог провела бесіду на тему «День Соборності України». Діти малювали патріотичні малюнки.

Вихованці гуртка «Школа журналістики» разом з керівником Вікторією Панченко підготували відео до Дня Соборності України. 20 січня в ОБХТ відбулося відкриття медіацентру «МедіаЗміна», роботу якого розпочали тренінгом на тему «Медіаграмотність у суспільстві», який провела для присутніх вихованка гуртка Анастасія Кучер. За участь у конкурсі відеоробіт «Традиції добрих справ» у межах заходів з нагоди святкування Всеукраїнського дня добрих справ «Щедрий вівторок», який тривав з 28 листопада до 25 грудня 2023 року (м. Київ), вихованці гуртка отримали сертифікати учасників.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом звітного тижня виконували дихальні вправи О. Стрельнікової: «Долоньки», «Погончики», «Насос», «Кішки», «Обійми плечі», «Великий маятник», «Вушка», «Повороти голови», «Малий маятник» тощо. Діти молодшої та середньої групи повторювали музичні ноти, співали та рухалися під руханки.

Вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін, продовжують удосконалювати свою майстерність. Цього тижня вихованці колективу познайомилися з комплексом вправ по виробленню пластичності та працювали над індивідуальними хореографічними постановками.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва діти гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, закінчили виготовляти тулуб іграшки, зв’язали деталі та завершили роботу над брелоком «Мишеня». Діти розпочали в’язати сітку за принципом флейного в’язання.

На базі бібліотеки № 11 гуртківці продовжили роботу по виготовленню брелоків у вигляді мишеня та серця та розпочали підготовку до свята Стрітення: обговорили сценарій та розподілили слова між учасниками.

Вихованці, які працювали на базі бібліотеки № 2, продовжили виготовляти іграшку «Сова» та брелок «Клоун». Працівники Червоного хреста ознайомили гуртківців з вибухонебезпечними предметами. Використовуючи презентації та вікторини, організатори заходу в цікавій формі розповіли дітям про небезпечні предмети.

Під час онлайн-занять діти з ліцею № 34 з паперу виготовили обємне зайченя.

Вихованці хореографічного гуртка «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, в дистанційному форматі взяли участь у міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв «Формула успіху», який відбудеться в м. Бухарест (Румунія). Протягом тижня проводилися репетиції, спрямовані на розвиток орієнтації у просторі та імпровізації. Діти розвивали та вдосконалювали техніку імпровізації та орієнтації у просторі за допомогою різноманітних методів навчання, виконували творчі завдання, продовжили вивчати енергійну комбінацію під пісню «Danza Kuduro».

15 січня вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, подивилися прямий ефір, присвячений Всеукраїнському конкурсу учнівських творчих робіт «Я – журналіст!», гасло якого – «Розповідаю світові про перемоги українців». У рамках підготовки до конкурсу «Я – журналіст!» проведено інтерв’ю з приватною підприємницею Мариною Малою. Юнкори дізналися про труднощі підприємницької діяльності під час війни, про ведення бізнесу в Миколаєві, грантові програми для підприємців, волонтерську діяльність підприємниці.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня здійснювала підготовку до занять: готувала пробні об’ємні мінізразки поробок, ескізи, картонні шаблони, виготовила деталі декоративних робіт та аплікацій з паперу. Провела онлайн-заняття, індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями, а також заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс». На базі дитячої юнацької бібліотеки провела для вихованців та відвідувачів майстер-клас з виготовлення іграшок-закладок «Синичка».

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, познайомилися зі способом зображення тварин за допомогою геометричних фігур різного розміру, вправлялися в техніці малювання гуашевими фарбами та виконали малюнки на тему «Зайченя взимку». Діти інших груп малювали ескіз, навчалися малювати зимових героїв (теми «День народження Сніговика», «День народження Вінні Пуха»), придумувати композицію, підбирати кольори, передавати в малюнку настрій та емоції героїв. Гуртківці ознайомились із мультиплікацією, формували навички роботи з олівцем та фарбами, вчилися аналізувати складні форми до простих, розвивали уяву та фантазію. «Юні майстрині» навчились використовувати папір для створення об’ємних виробів на тему «Паперова гілочка», вивчали та засвоювали на практиці прийоми паперопластики та формування гілочки. Діти виконали малюнок тваринок друзів, при цьому розвивали фантазію, вигадували історії про друзів кошеня та собаку, а потім переносили образи героїв у свої малюнки.

Вихованці гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, виконали скетчів малюнок «Котик-муркотик». Нескладний малюнок навчає формувати базові фігури на основі простих геометричних форм. Колористика малюнку проста, в холодних тонах.

Також діти після перегляду фрагменту фільму «Грінч» виконали однойменний малюнок. Також вихованці підготували розповіді про особисті враження про Грінча.

Юні художники старшої групи виконали малюнок «Зимовий натюрморт». Головним завданням було створення натюрморту з базовими зимовими предметами. Малюнок виконано в довільній техніці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →