Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Діяльність обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради

17/01/2024

    Робочий тиждень 08-14 січня 2024 року традиційно розпочався онлайн нарадою за участі заступників директора, головного бухгалтера закладу, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.

            Протягом тижня тривало проведення обласних масових заходів, таких як:

            - обласний конкурс на кращий методичний матеріал художньо-естетичного напряму для закладів позашкільної освіти комплексного типу;

            - обласний (заочний) конкурс на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (І етап);

            - обласний (заочний) конкурс читців-декламаторів «СловоГрай» (І етап);

            - обласний заочний фольклорний фестиваль-конкурс мистецтв «Різдвяні канікули» (І етап).

З 08-14 січня 2024 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

ü     друком грамот переможців та учасників до підсумкового наказу про проведення Регіонального (заочного) відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості «Art family»;

ü     наданням методичної допомоги педагогам ЗЗСО щодо підготовки учнівських робіт на обласний етап конкурсу-захисту;

ü     підготовкою матеріалів до обласної учнівської науково-практичної конференції «Сучасні філологічні проблеми в контексті науково-дослідницької роботи в системі МАН» відділення мовознавства, відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства;

ü     узгодженням онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     методичною допомогою керівникам гуртків щодо оформлення онлайн-розкладу, зум-конференцій;

ü     наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

На електронні адреси управлінь (відділів) освіти територіальних громад Миколаївщини надіслано:

            - лист ОБХТ від 09.01.2024 № 159 «Про проведення Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Всесвітньому Дню Землі на тему: «Земля для нас та для нащадків. Відповідальне споживання заради сталого розвитку»»;

            - лист ОБХТ від 09.01.2024 № 158 «Про проведення Всеукраїнського фестивалю-конкурсу сценічних та карнавальних паперових костюмів «Стильний папір» Тема: «Дерево життя»».

 

            Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня здійснила:

-                          контроль за проведенням керівниками гуртків онлайн-занять;

-                          бесіди та індивідуальні консультації з педагогами за запитом;

-                          підготовку звіту про роботу педагогів протягом тижня з 08-14.01.2024;

-                          роботу з матеріалами для участі у ХV міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти».

09 січня поточного року заступник директора з навчально-виховної роботи закладу взяла участь у Всеукраїнському круглий столі за темою: «Вступ 2024: Підготовка педагогів позашкільної освіти в умовах воєнного стану», організованому Міжнародною асоціацією позашкільної освіти. Учасниками  круглого столу стали представники Міністерство освіти і науки України, закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку педагогів позашкільної освіти, члени Правління Міжнародна асоціація позашкільної освіти – МАПО, закладів позашкільної освіти м. Києва, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та інших областей України, громадськість. Під час роботи круглого столу обговорили важливі питання кадрового забезпечення позашкільної освіти:

            І. Стан кадрового забезпечення системи позашкільної освіти в умовах воєнного стану.

            ІІ. Підготовка педагогічних працівників для системи позашкільної освіти в умовах воєнного стану.

            ІІІ. Внесення змін до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році у частині державного замовлення за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки.

            Ухвалили одностайне рішення щодо подання пропозицій до проєкту Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році (https://t.ly/KcEYa), у частині вступу за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки, за якою здійснюється підготовка педагогів позашкільної освіти за освітніми програмами з позашкільної освіти.

Педагоги ОБХТ 10.01.2024 року взяли участь у вебінарі на освітньому порталі «На урок» за темою: «Як вибрати актуальну тему науково-дослідної роботи: про МАН і не тільки».

Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=D5IZPrKR_xs,  рекомендуємо переглянути у будь-який час заступникам, методистам, педагогам закладів позашкільної освіти, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

 Як серед різноманітних тем для науково-дослідної роботи вибрати ту, яка буде цікава досліднику та його опонентам, буде актуальною та унікальною? Як спланувати та максимально ефективно пройти шлях від ідеї до реалізації дослідження?

Під час вебінару методисти та керівники гуртків  ОБХТ ознайомилися  з напрямами розвитку особистості, розглянули складові успіху, навчилися орієнтуватися у вирі різноманітних тем і особливостях  презентації своїх досягнень.

Змогли  ознайомитись із основними етапами фасилітації науково-дослідної  роботи для досягнення максимального результату та розглянули супутні теми:

·   Складові успіху;

·   Особливості розвитку особистості;

·   Етапи фасилітації науково-дослідної роботи і не тільки;

·   Ваш GPS-навігатор у вирі тем для досліджень.

            Учасники вебінару отримали рекомендації щодо вибору теми дослідження, етапів фасилітації НДР та особливостей ефективної взаємодії з обдарованими  особистостями для досягнення успіху.

Практичним психологом ОБХТ протягом тижня:

            - підготовлено інформацію на сайт ОБХТ «Ментальне здоров’я під час війни.

Поради батькам, як допомогти дитині»;

            -   здійснено підготовку до атестації, плану роботи для МОІППО, завдання на 2024 рік (Ш  змістова частина плану (діагностика, корекція, консультування)).

Всі новини →