Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Безпека в інтернеті під час війни

16/01/2024

 В умов Держспецзв’язку зареєстрували в Україні понад 2 тисячі кіберінцидентів.

Педагоги ОБХТ 15.01.2024 навчалися на вебінарі за темою: «Безпека в інтернеті під час війни», який транслювався на платформі українського громадського проєкту масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus». Цей практичний курс допоміг користувачам і користувачкам захистити свою особисту інформацію в мережі, уникати онлайнових шахрайств і бути свідомими громадянами й громадянками цифрового суспільства.

На цьому курсі педагоги:

-       навчилися застосовувати критичний підхід у процесі споживання й продукування інформації, бути уважними до персональних даних (як особистих, так і даних інших користувачів), дотримуватися меж приватності в онлайновому середовищі;

-       формувати цифрові навички користувачів і користувачок мережі в контексті концепції навчання впродовж життя та опанували метод аналізу потенційних ризиків в інтернет-просторі.

Обласний Будинок художньої творчості рекомендує переглянути вебінар у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, адміністраторам закладів освіти, батькам учнів, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Методисти та керівники гуртків ОБХТ отримали уміння, необхідні для критичного сприйняття інформаційного простору, безпечного використання сучасних технологій та ефективного оперування цифровими інструментами, зокрема соцмережами.

Всі новини →