Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Дружня атмосфера ОБХТ

15/01/2024

 

Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Вікторія Панченко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

Керівник вокальної студії естрадного співу «Дивограй» Людмила Шепелевич відправила заявку на конкурс «Різдвяні канікули» та на конкурс Різдвяних вертепів Руху. Протягом тижня педагог проводила заняття з дітьми, під час яких діти повторювали музичні ноти та відгадували ребуси. Тривала робота з електронними журналами гурткової роботи.

Для вихованців старшої групи гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви» керівник Вероніка Коваль провела майстер-клас з розпису. Діти молодшої групи малювали котиків та вивчили поєднання кольорів. Педагог як учасник відвідала майстер-клас на тему «Вітальна листівка».

Протягом тижня вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін, продовжили роботу за проектом «Новорічний марафон. Педагоги проводили заняття в онлайн та офлайн режимах, щоб вихованці змогли закріпити та вдосконалити свої вміння та навички. У дітей була можливість поділитися своїми враженнями та думками щодо танцю найкращих пар світу. Вихованці також аналізували свої сильні сторони та працювали над собою фізично, а також і над розвитком свого ментального потенціалу.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва діти гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, продовжити тему виготовлення брелоків та розпочали виготовляти брелок «Мишеня». Молодші гуртківці закінчили в’язати свій перший виріб – серветку.

На базі бібліотеки № 11 діти, підхопивши ініціативу, розпочали виготовляти брелоки у вигляді серця та мишеня.

На базі бібліотеки № 2 з вихованцями проведено заняття з малювання різних тварин за допомогою цифр.

Тетяна Даниленко, керівник хореографічного гуртка «Зорянка», подала заявку на участь у дистанційному Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Кубок зими». На заняттях гуртка вихованці займались удосконаленням пластичності та виразності рухів, координації у просторі. Діти активно повторювали латино-американську комбінацію під пісню виконавиці Jessica Jay «Chilly Cha Cha» та вивчали танець «Чорна сорочка», який є в репертуарі колективу. На занятті в Центральній міській бібліотеці для дітей імені Ш. Кобера і В. Хоменка Тетяна Даниленко привітала всіх вихованців з початком нового року, розповіла про плани та завдання на майбутнє, мотивувала дітей до вивчення нових цікавих комбінацій і танців з репертуару колективу. Протягом тижня діти повторювали вивчені комбінації battements tendus та rond de jambe par terre, а також вивчали нову комбінацію класичного танцю battements tendu jete.

Керівники гуртка «Школа журналістики» Ірина Василенко та Дмитро Чуприна відвідали освітній вебінар «Створення тестових завдань за допомогою штучного інтелекту». Спікер: Цукор Любов. Педагоги дізналися про місце штучного інтелекту (ШІ) в сучасній освіті та можливості інструментів на базі ШІ для створення тестів. Вихованці гуртка відвідали вебінар «Основи кібербезпеки» та взяли участь у його обговоренні. Юнкори дізналися про безпеку власних пристроїв, протидії кібербулінгу, шахрайству та кібератакам, ризики використання штучного інтелекту, кар’єру в кібербезбеці.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня здійснювала підготовку до занять : готувала ескізи, картонні шаблони, пробні міні-зразки, вишивки стрічками «Віночок з троянд». Провела онлайн-заняття на базі приватного закладу дошкільної освіти «Гіпаніс» на тему «Веселий сніговик» та на базі дитячої юнацької бібліотеки на тему «Квіти в горщику». Лариса Анатоліївна підготувала та виклала на сайт інформацію та фото про роботу гуртка. Займалась самоосвітою, переглянула відеоролики, а саме: «Технологія виготовлення виробів технікою «папє-маше», «Ліплення з глини, повітряного пластиліну».

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, познайомилися з силуетним зображенням будівель та зимового міста і малювали місто взимку. Вихованці групи «Сонячні промінчики» малювали казкове місто та вигадували героїв, його мешканців. Діти групи «Сонячні промінчики» малювали пінгвіна-фігуриста, вчилися малювати зимові розваги. «Юні майстрині» навчилися об’єднувати в колажі різні елементи малюнків, застосовувати штрихи та лінії для відтворення різної фактури матеріалу, фотографій, паперу. Протягом тижня педагог працювала з інтернет-ресурсами, переглядала майстер-класи, вивчала техніки, матеріали та прийоми роботи з ними. 

Вихованці молодшої групи гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, виконали скетчовий малюнок «Котик-муркотик». Нескладний малюнок вчить формувати базові фігури на основі простих геометричних форм. Колористика малюнку проста, в холодних тонах.

Також діти виконали малюнок «Грінч». Перед виконанням роботи вихованці переглянули фрагменти фільму «Грінч». Також діти ділилися враженнями про Грінча.

Старша група виконала малюнок «Зимовий натюрморт». Головним завданням було створення натюрморту з базовими зимовими предметами. Малюнок виконано в довільній техніці.

В суботу з молодшою та старшою групою розпочали підготовку до участі в конкурсі творчих робіт «Знай та люби свій край».

На індивідуальному занятті виконали практичні малюнки-штрихування геометричних форм.

Суботнє чаювання провели у веселій та дружній атмосфері. Вихованці щиро ділилися своїми емоціями та враженнями.

 

Всі новини →