Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Нові перспективи ОБХТ

09/01/2024

 У новому році – нові плани, нові перспективи та надії.

Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

02 січня у змішаному режимі відбулась чергова педагогічна нарада, під час якої були обговорені питання:

– аналіз результатів взаємовідвідування педагогами занять у гуртках;

– стан ведення електронних журналів гурткової роботи за І півріччя 2023-2024 н.р.;

– аналіз результатів анкетування вихованців у гул формі: для учнів 5-8 класів «Самооцінка громадянськості» та учнів 9-11 класів «Громадянська компетентність»;

– оголошення та обговорення теми та порядку денного засідання педагогічної ради № 1 на тему «Виховні константи утвердження української національної та громадянської ідентичності у вихованців ОБХТ».

Протягом тижня вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, повторювали музичні знаки, співали, розгадували ребуси, повторювали колядки та щедрівки «Коляда», «Спи Ісусе», «Щедрик». Людмила Дмитрівна писала методичну розробку для участі в обласному конкурсі на кращий методичний матеріал художньо-естетичного напряму.

Вихованці гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, переглянули новорічну казку, разом обговорювали святкування. Педагог на базі школи провела майстер-клас «Базові знання з петриківського розпису». Вероніка Олексіївна зареєструвалася на платформі Upshift для участі в конкурсі проєктів.

Ансамбль спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Світлана Раскіна, Віра Раскіна, Дмитро Раскін, розпочав з проєкту «Новорічний марафон. Протягом тижня педагоги щодня проводили інтенсивні тренування, чергуючи заняття в онлайн та офлайн режимах, що допомогло вихованцям покращити фізичну і танцювальну форму. Також діти працювали над індивідуальними хореографічними постановками для танцювальних дуетів. Кожен вихованець також отримав індивідуальні завдання, які допомогли йому розвинути свої танцювальні навички. Наприкінці тижня учасники підбили підсумки роботи впродовж «Новорічного марафону». Всі діти оцінили зміни та покращення, які стали помітними після тижневої роботи. Вихованці отримали багато позитивних емоцій і вражень, а також нові знання та досвід.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва діти гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, завершили роботу над брелоком «Клоун». А також за допомогою інтернету обирали майбутній новий проєкт. Вихованці розрахували кількість петель для другої половини вязаного полотна та розпочали вишивати орнамент для оздоблення ляльки-мотанки. На базі бібліотеки № 2 з дітьми виготовили з тканини ляльку-оберіг «Ангел».      Вихованці хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, в дистанційному режимі взяли участь у міжнародному художньому фестивалі «Zimni Pohadka 2023», який відбувся в м. Брно, в Чехії 25-31.12.2023. Учасники представили хореографічні номери «Черемшина», «Ніч яка місячна» та посіли І місце серед інших конкурсантів. Тетяна Іванівна долучилася до занять колег з інших закладів позашкільної освіти, зокрема:

– Клуб юних моряків з флотилією (04.01.2024 – заняття-квест «Морська хвиля»);

– Будинок творчості дітей та юнацтва Інгульського району (04.01.2024 – заняття акторської майстерності);

– ансамбль естрадного танцю «Денс-шоп» ДЦПР Корабельного   району, керівник Інна Білявська (04.01.2024);

– Будинок творчості дітей та юнацтва Інгульського району (05.01.2024 – заняття хореографічного колективу «Тур де Форс», керівник Анна Бойченко).

Протягом тижня вихованці гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, виготовляли ялинкові прикраси в техніці паперопластика. Напередодні вихованці переглянули презентацію про процес створення ялинкових прикрас. Діти вирушили у віртуальну подорож, в якій відчули себе майстрами ялинкових прикрас. У результаті створили креативні та сучасні ялинкові прикраси. Під час роботи конструювали геометричні фігури, розвиваючи навички та техніку зображення рисунку «коло». Вихованці старшої групи створили пейзаж аквареллю в «холодних» відтінках у техніці мокрим по мокрому. Повторили правила побудови перспективи та віддалених об’єктів, основні кольори та похідні. Розібрали кольорове коло та на прикладах поділили картини в різних кольорових рішеннях на групи, тим самим «тренуючи» око розрізняти колористичні рішення.

В суботу провели святкове заняття з чаюванням та привітаннями. Вихованці молодшої групи створили рисунок з різдвяною композицією в техніці графіка, використавши маркери, фломастери та лінери як творчий матеріал. Індивідуальне заняття було дуже продуктивним. З вихованкою гуртка Воєхевич Анастасією відпрацювали технічні прийоми побудови геометричних фігур та правила заштриховування.

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, познайомилися з міфами про китайського дракона, який у китайській культурі є символом доброго початку ян (на відміну від дракона європейського), та поєднує в собі риси різних тварин. Китайські дракони – зберігачі скарбів. Вони символізували родючість, життя, світло, силу, мудрість. Вихованці навчилися малювати та доповнювати образ дракона, відповідно до свого уявлення цього образу.

Діти групи «Веселі сонечка» працювали з матеріалами Класрума і також малювали образ символу нового року. Аплікацію-колаж «Сонячний кіт» виконували діти групи «Юні майстрині».

Наталія Губська 05.01.2024 відвідала онлайн майстер-клас з ліплення з пластиліну «Янголятко» (кер. Л.В. Булкіна) від Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →