Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагоги ОБХТ підводять підсумки року

03/01/2024

   Протягом останнього звітного тижня року педагоги ОБХТ проводили передноворічні заняття та заходи, підбивали підсумки. Для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Вікторія Панченко, Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Губська, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

У гуртку «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, проведено новорічний онлайн-квест, на якому вихованці гуртка дізналися про традиції святкування новорічних свят у різних країнах, сучасні новорічні та різдвяні книги та фільми для юнацтва, казкових персонажів сучасності та минулого. Також вихованці гуртка переглянули документальний фільм «Щедрик – Птах Фенікс». Гуртківці продовжили готуватися до участі у Всеукраїнському конкурсі учнівських творчих робіт «Я – журналіст!» та Міжнародному медіафестивалі «ПресВесна на Дніпрових схилах».

Протягом тижня керівник вокальної студії естрадного співу «Дивограй» Людмила Шепелевич провела підсумкові заняття у групах.  Діти відгадували загадки, танцювали під новорічні руханки, співали новорічні пісні. Розучували різдвяні колядки «Коляда», «Спи Ісусе», «Весела коляда».

На базі обласної бібліотеки для юнацтва вихованці гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, працювали над завершенням в’язаного брелока «Клоун». Діти під час онлайн-занять працювали над помилками, допущеними при вязанні полотна. Працюючи над виготовленням ляльки-мотанки, вихованці ознайомилися з видами орнаментів; використовуючи інтернет-ресурси, підібрали орнамент для оздоблення ляльки та розпочали роботу. На базі бібліотеки № 11 вихованці працювали з інтернет-ресурсами, підбирали матеріал для конкурсу «Знай, люби свій край» та виготовили різдвяний віночок. На базі бібліотеки № 2 з дітьми виготовляли з картонного лотка для яєць іграшку-символ 2024 року – дракона. А вихованці ліцею № 34, які перебувають тимчасово за кордоном, виготовляли з кольорового паперу дракона та новорічну іграшку на ялинку. Вихованці гуртка підготували привітання з Новим роком.

На заняттях гуртка «Барви», керівник Вероніка Коваль, діти розмальовували ескізи, ялинкові гілочки, ялинки, дивилися новорічні мультфільми.

Педагоги ОБХТ зібрали дитячі поробки, новорічні малюнки та передали волонтерам для воїнів ЗСУ, з метою привітати з Новим роком, підтримати захисників. 

Керівники «Народного художнього колективу» ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» Віра Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін організували творчий звіт колективу, під час якого вихованці продемонстрували свої досягнення за рік. Учасники колективу представили новий груповий номер, а також показали майстерність кожного танцювального дуету. Наймолодші вихованці зробили свої перші кроки на сцені, а підготовча група продемонструвала свої успіхи в навчанні.

Після заходу вихованці та керівники ансамблю провели аналіз своєї роботи, визначили нові завдання та цілі на 2024 рік.

Вихованці хореографічного колективу «Зорянка» в соцмережі Фейсбук привітали всіх з Різдвом Христовим. Зібрали малюнки для привітання воїнів-захисників з новорічними святами. Тетяна Даниленко організувала в гуртку анкетування вихованців: 5-8 класів – «Самооцінка громадянськості» та 9-11 класів – «Громадянська компетентність». В рамках проведення в ОБХТ взаємовідвідування занять колег у гуртках педагог була присутня на заняттях Наталії Губської та Наталії Томової.  В рамках участі в конкурсі «Традиції добрих справ» Тетяна Даниленко представила відеороботу про добрі справи вихованців колективу.

Для вихованців гуртка «Школа журналістики» керівник Вікторія Панченко провела святкове новорічне заняття – грали в тематичні кахути. Вікторія Ігорівна взяла участь у ролі ведучої у творчому звітному концерті ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс».

Керівник гуртка ДУМ «Колаж» Лариса Ігнатьєва провела онлайн-заняття та індивідуально-групові заняття з тимчасово переміщеними вихованцями та на базі приватного дитячого дошкільного закладу «Гіпаніс». Підготувала та виклала на сторінці у Фейсбуці інформацію та фото про роботу гуртка. Вихованці продовжили виготовлення поробок для оформлення новорічної ялинки у дитячо-юнацькій бібліотеці. В рамках самоосвіти педагог переглядала відеоролики на тему «Технологія виготовлення виробів за різдвяною тематикою».

Вихованці груп «Веселі сонечка» та «Сонячні промінчики» гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська, ознайомилися з історією виникнення різдвяного віночка, навчились малювати та виготовляти різдвяний вінок за допомогою фарб та паперу. Наталія Михайлівна працювала з інтернет-ресурсами, переглядала майстер-класи, підбирала потрібний дидактичний матеріал до занять, виготовляла зразки запланованих декоративних робіт. Вихованці групи «Сонячне сяйво» ознайомилися з прийомами роботи та можливостями створювати  з паперу об’ємні фігури для декорування кімнати та практично виготовили з паперу новорічну зірочку. Вихованці групи «Сонячні промінчики» ознайомились з історією виникнення снігової баби, варіантами її зовнішнього вигляду; освоювали техніку заштриховування елементів малюнка. «Юні майстрині» працювали з фетром та фарбами, виготовляли фігурки малечі Нового року.

Вихованці старшої та середньої груп ансамблю сучасного танцю «Свято мрій», керівник Наталія Томова, на заняттях виконували гімнастику для укріплення м’язів спини; виконували комбінацію на середині зали з модерн-джаз танцю, комбінації з хіп-хопу. Готувалися до Новорічних свят, вивчали танцювальну комбінацію до Нового року. Діти молодшої групи виконували рухи на розвиток координації та ритму.

 

Всі новини →