Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Шкільне лідерство – перший крок до громадської свідомості

22/12/2023

21 грудня лідери учнівського самоврядування Миколаївської області взяли участь у тренінгу «Побудова команди учнівського самоврядування. Шкільне лідерство – перший крок до громадської свідомості» від керівника гуртка «Відповідальне лідерство – шлях до успіху» (керівник Дмитро Чуприна) обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради (директор Лариса Щукіна). Також на тренінгу були присутні Андрій Лінник, завідувач організаційно-масовим відділом ОБХТ, Дар’я Зворигіна, випускниця гуртка «Відповідальне лідерство – шлях до успіху», співзасновниця ГО «ТУТ». Всього захід відвідало 75 учасників. Лідери мали змогу прокачати базову навичку, а саме роботу в команді. У сучасному світі здатність ефективно діяти в команді, безсумнівно, є одним із найбільш затребуваних особистих якостей поряд з надійністю, готовністю допомогти, чуйністю, широтою поглядів, терпінням і самоповагою.

Кожен із нас хоче працювати в комфортних умовах у доброзичливому колективі. Адже колектив стимулює нас до розвитку, мотивує та підтримує. Але буває навпаки, коли спільнота руйнує особистість, не дає змоги реалізувати себе та працювати взагалі. Тому потрібно пам’ятати, що для ефективної роботи команди треба працювати всім і починати з себе.

Лідери послухали теоретичну частину, мали змогу прояснити для себе значення поняття «команда», прослухавши запитання, написати перші ж образи, які виникали на інтерактивній дошці «Jambord» :

-Якщо команда – це споруда, то вона…

- Якщо команда – це колір, то він…

- Якщо команда – музика, то вона…

- Якщо команда – це назва фільму, то вона…

По завершенню цієї вправи лідери могли пройти діагностичний практикум «Здатність до командної роботи», за результатами якого можна було визначити рівень здатності працювати у команді.

На завершення тренінгу лідерів було розбито на 9 команд, де за обмежений термін вони могли створити проєкт будь-якого масштабу. Напрацювання команд – вразили членів журі, адже деякі команди за обмежений час навіть створили презентації своїх проєктів, які демонстрували на загал.

А по завершенню всіх чекала приємна рефлексія, під час якої всі учасники отримали заряд дофаміну на залишок дня.

До зустрічі на нових заходах обласного учнівського самоврядування! 

Всі новини →