Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено методичну панораму із керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти

22/12/2023

 

21 грудня 2023 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулась методична панорама з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Учасників заходу привітала директор департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Алла Веліховська.

Головний редактор видавництва «Гудим» Ірина Гудим та заступник директора департаменту освіти і науки облвійськадміністрації – начальник управління професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти, науки та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Людмила Комісарова презентували книгу «Історія професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївщини». Зазначене видання включає в себе історію та ключові моменти розвитку кожного закладу професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївщини та біографії постатей, які внесли значний вклад у розвиток професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

Далі учасники методичної панорами оглянули безпечне середовище Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Наталія Шаповалова акцентувала увагу на методичних рекомендаціях щодо ведення документації у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

У зв’язку із набуттям популярності автентичної техніки декоративно-ужиткового мистецтва – Таврійського розпису – майстриня Любов Паранюк презентувала для присутніх ознайомчу лекцію «Таврійський розпис – спадщина Миколаївщини». Зазначена техніка широко впроваджується з метою ознайомлення учасників освітнього процесу з елементами та технікою зображення Таврійського розпису, що зародився та розвивався саме на Миколаївщині.

            

Всі новини →