Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Діяльність Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді напередодні різдвяних свят.

18/12/2023

В Україні згідно з реформою церковного календаря вже з початку грудня стартувала декада новорічно-різдвяних свят. Тому з 11 по 17 грудня вихованці Миколаївського ОЕНЦУМ та керівники гуртків продовжили підготовку до святкування. Одним із символів цього періоду безумовно є ялина чи сосна. За багаторічною традицією ялинку прикрашають незвичайними, цікавими іграшками.

Керівник гуртків Миколаївського ОЕНЦУМ, Жанна Максимова, провела цикл майстер класів для відвідуючих Центральної міської бібліотеки.

Безмежна фантазія майстра-тренерки Жанни Максимової, кришечки із додатковими візерунками та елементами, творчий настрій учасниць, помножений на бажання й результат перевершив усі сподівання. Майже за годину жінки й дівчата милувались власноруч виготовленими брязкальцями або шейкерами.

Вміла майстриня і керівник гуртків ОЕНЦУМ, Ганна Петрик, разом з вихованцями писали листи святому Миколаю, розписували тарілки та малювали вітальні різдвяні плакати.

Жанна Максимова з вихованцями робили годівнички та різдвяних янголів.

Вихованці гуртка «Народна творчість» (Ганна Петрик) на занятті вивчали традиції українського народу на різдвяні свята та виготовляли новорічну прикрасу з макаронних виробів.

Підведені підсумки обласного екологічного пленеру «Моя Україна». Більше 100 учасників з області взяли участь у екологічному пленері. На їх роботи ви можете подивитись, скориставшись посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=-IezvHPrhso&list=PLes35uskz7Kwj9w3dKtDQQzG-MhJvcO3R&index=3&ab_channel=%D0%94%D0%

BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4

На заняттях гуртків «Юні художники-анімалісти», та «Рослини — символи України» (Ганна Петрик) вихованці вивчали як проводити спостереження за тваринами взимку, які зміни з тваринами і рослинами відбуваються, правила роботи з солоним тістом та виготовляли поробки новорічної тематики.

Вихованці гуртка «Природа, творчість і фантазія» Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, керівник Юдіна Ганна і під час різдвяних свят продовжують волонтерську роботу. Діти виготовили і передали сувеніри з бісеру військовим ЗСУ з 36 бригади.

Всі керівники гуртків Миколаївського ОЕНЦУМ постійно перебувають у творчому пошуку, знаходять фантастичні ідеї для втілення своїх задумів разом з вихованцями. Вивчення природи рідного краю, вміння бачити її красу, вивчення традицій свого народу, це та багато іншого показують, розказують та вчать вихованці на заняттях гуртків Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру.

 

 

Всі новини →