Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Зимова сесія відділень мовознавства; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства Миколаївського територіального відділення МАН

14/12/2023

  На виконання наказу департаменту освіти і науки  Миколаївської військової державної адміністрації від 23.10.23 року № 203  «Про  зарахування  до Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України та проведення установчої та зимової сесій у 2023 році» обласним Будинком художньої творчості було проведено установчу  сесію відділень мовознавства; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства у наступні терміни:

-        30.11.2023: секція «Мистецтвознавство»

-        02.12.2023: секція «Англійська мова»

-        05.12.2023: секція «Німецька мова»

-        08.12.2023: секція «Українська література»

-        08.12.2023: секція «Українська мова»

-        08.12.2023: секція «Зарубіжна література»

-        09.12.2023: секція «Фольклористика»

Відповідно до плану роботи відділення мовознавства на зимовій сесії працювали наукові секції: «Українська мова», «Англійська мова», «Німецька мова».

Наукове відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства представляли секції: «Українська література», «Зарубіжна література», «Фольклористика»,  «Мистецтвознавство».

            Робота наукових секцій проводилась у форматі Zoom-конференцій. На лекціях слухачі ознайомилися із умовами проведення конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, складовими конкурсу. На практичних заняттях: з  типовими мовленнєвими помилками в текстах науково-дослідницьких  робіт, оформленням посилань та списку використаних джерел. На індивідуальних консультаціях відбулося обговорення написаних текстів дослідницьких проєктів. Всі учасники зимової сесії отримали рекомендації та настанови для подальшої роботи.

У роботі секцій  відділення мовознавства брали участь 29 слухачів (100% від кількості наданих заявок), відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 17 вихованців (75% від кількості наданих заявок).  Учням, які не відвідали конференції, керівники секцій пропонують відвідати індивідуально-групові заняття.

Всі новини →