Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Діяльність обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради

12/12/2023

   Протягом тижня тривало проведення обласних масових заходів:

            -  обласний регіональний (заочний) відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості «Art family»;

            - обласний конкурс на кращий методичний матеріал художньо-естетичного напрямку для закладів позашкільної освіти комплексного типу;

            - обласний (заочний) конкурс на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - обласний (заочний) конкурс читців-декламаторів «СловоГрай»;

            - обласний заочний фольклорний фестиваль-конкурс мистецтв «Різдвяні канікули».

З 04-10 грудня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

ü     реєстрацією учасників Регіонального (заочного) відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості «Art family»;

ü     підготовкою проєктів наказів про проведення обласних заходів: конкурсу «Миколаївські дзвіночки», конкурсу «Знай і люби свій край»,  фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва (народна хореографія), фестивалю-конкурсу театрального мистецтва «Світ надії Дивосвіт»;

ü     реалізацією проєкту «Добрий день, ми з Миколаївщини!» (висвітлення діяльності СЮТ м. Южноукраїнськ) на сторінці «Позашкілля Миколаївщини» у соціальній мережі Facebook;

ü     методичним супроводом роботи наукових секцій на зимовій сесії МАН;

ü     відпрацюванням листа НЦ МАНУ про проведення семінару-практикуму для освітян «Підходи до вивчення пропаганди»;

ü     підготовкою плану проведення семінару для керівників гуртків дослідницько-експериментального напряму;

ü     підготовкою листа про проведення обласного семінару на тему «Особливості проведення та підготовки до конкурсу - захисту МАН в сучасних умовах»;

ü     збором інформації для аналітичної довідки про проведення зимової сесії МАН;

ü     узгодженням онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     створенням квізу для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини» «Гори й вулкани світу»;

ü     методичною допомогою керівникам гуртків щодо оформлення онлайн-розкладу, зум-конференцій;

ü     наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

            На виконання наказу департаменту освіти і науки  Миколаївської військової державної адміністрації від 23.10.23 року № 203  «Про  зарахування  до Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України та проведення установчої та зимової сесій у 2023 році» обласним Будинком художньої творчості було проведено установчу  сесію відділень мовознавства; літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства у наступні терміни:

-   05.12.2023: секція «Німецька мова»

-   08.12.2023: секція «Українська література»

-   08.12.2023: секція «Українська мова»

-   08.12.2023: секція «Зарубіжна література»

-   09.12.2023: секція «Фольклористика».

Відповідно до плану роботи відділення мовознавства на зимовій сесії працювали наукові секції: «Українська мова», «Німецька мова».

Наукове відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства представляли секції: «Українська література», «Зарубіжна література», «Фольклористика».

   Робота наукових секцій проводилась у форматі Zoom-конференцій. На лекціях слухачі ознайомилися із умовами проведення конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, складовими конкурсу. На практичних заняттях: з  типовими мовленнєвими помилками в текстах науково-дослідницьких  робіт, оформленням посилань та списку використаних джерел. На індивідуальних консультаціях відбулося обговорення написаних текстів дослідницьких проєктів. Всі учасники зимової сесії отримали рекомендації та настанови для подальшої роботи.

У роботі секцій  відділення мовознавства брали участь 29 слухачів (100% від кількості наданих заявок), відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства – 17 вихованців (75% від кількості наданих заявок).  Учням, які не відвідали конференції, керівники секцій пропонують відвідати індивідуально-групові заняття.

05 грудня 2023 року, в рамках проведення навчально-педагогічної практики експерименту «Дуальне  навчання в професійній підготовці педагогічних працівників позашкільної освіти» відбулася нарада в режимі онлайн «Зустріч-знайомство з обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради». На зустрічі були присутні студенти кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, науковий керівник експерименту Лариса Оружа, з одного боку, та директор ОБХТ Лариса Щукіна та заступники директора з навчально-виховної, навчально-методичної роботи Анжела Киянова та Вікторія Голянич, завідуюча методичним відділом Олена Савіцька, з іншого.

Анжела Киянова за допомогою презентації у своєму виступі ознайомила присутніх з навчально-виховною роботою обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, адміністрацією закладу, педагогічним складом, колективами, розповіла про особливості освітнього процесу в гуртках та студіях в сучасних умовах.

Вікторія Голянич розповіла про методичну роботу в ОБХТ та діяльність закладу як координатора роботи закладів позашкільної освіти комплексного типу Миколаївської області з художньо-естетичного напряму.

Студенти ознайомилися з діяльністю обласного Будинку художньої творчості, а також отримали запрошення відвідати заняття в гуртках і студіях за онлайн-розкладом.

            Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня здійснила:

-                  контроль за проведенням керівниками гуртків онлайн-занять;

-                  бесіди та індивідуальні консультації з педагогами за запитом;

-                  підготовку звіту про роботу педагогів протягом тижня з 04-10.12.2023;

-                  роботу над проєктом плану роботи ОБХТ на 2024 рік;

-                  корекцію наказу Про проведення експерименту за темою «Дуальне навчання в професійній підготовці педагогічних працівників позашкільної освіти» у жовтні 2022 – травні 2027 років на базі обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради;

-                  підготовку наказу на курси підвищення кваліфікації при МОІППО;

-                  угоду про співпрацю керівника гуртка Горбатюк І.А. з бібліотекою-філією    № 2  м. Миколаєва.

Педагоги ОБХТ 05.12.2023 року взяли участь у вебінарі на освітньому порталі «На урок» за темою: «Альтернативи Jamboard для організації навчальної діяльності: огляд онлайн-дошок для навчання».

Практичним психологом ОБХТ підготовлено:

ü    інформацію на сторінку практичного психолога (сайт ОБХТ) за темою: «Формування адекватної поведінки у дітей. Рекомендації»;

ü    консультації для педагогів та батьків ОБХТ:  

·                 «Як позбутися почуття провини»;

·                 «Чого бояться наші діти?».

ü    проєкт річного плану  для МОІППО в рамках підготовки до атестації (квітень 2024 р.).

ü     Керівники гуртків працюють відповідно до розкладу, висвітлюючи інформацію про роботу на сторінці своїх колективів та «Позашкілля Миколаївщини» у соціальній мережі Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →