Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагоги ОБХТ тримають освітянський фронт

05/12/2023

Протягом тижня для онлайн-розкладу ОБХТ, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Вікторія Панченко, Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Губська, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

Протягом тижня вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, в рамках підготовки до Дня Святого Миколая, співали пісню «Миколай», виконували малюнки на вільну тему до свята. Діти молодшої групи готуються до різдвяних конкурсів: розучують вірші-віншування. Педагог записувала відео до конкурсу «Волонтери Святого Миколая». За результатами участі у LXXXVIII двотуровому міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Ти – майбутнє України» (м. Київ):

- Голокоз Іванна посіла ІІІ місце у 3 віковій категорії;

- Дробілко Станіслава – ІІ місце у 2 віковій категорії;

- Дробілко Людмила – І місце у 1 віковій категорії.

Вихованці гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, протягом тижня ліпили лисичку з пластиліну, малювали левеня, свою родину. Педагог перевірила знання дітей про композицію (вміння компонувати на аркуші).

03 грудня вихованці гуртка «Школа журналістики», керівник Ірина Василенко, Дмитро Чуприна зустрілися та провели інтерв’ю  на тему «Книжковий блоґ» з письменницею та блогеркою з Рівненщини Дариною Ясинчук, яка написала в 11 років свою першу книжку та стала амбасадоркою одного з українських видавництв.

Триває робота вихованців ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Віра Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, над постановкою нового танцювального номера на українську тематику.

У вихованців гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво», керівник Наталія Губська переважає в роботі зимова та новорічна тематика. Так, вихованці однойменної  групи «Сонячне сяйво» виконували аплікацію «Сніговик». Діти зробили чудового сніговита та опанували техніку складання паперу, поєднання деталей у виріб. Гуртківці також знайомилися з різним декоративним матеріалом – нитками, фетром та вивчали можливості їх використання у творчих роботах на тему «Різдвяний чобіток», декорування виробу цими матеріалами й кольоровим папером. А вихованці групи «Веселі сонечка» виконували малюнки на теми «Олень у зимовому лісі», «Образи тварин у казці», вивчали особливості поєднання кольорів. Наталія Губська протягом тижня працювала з інтернет-ресурсами, підбирала дидактичний матеріал для занять, виготовляла зразки запланованих декоративних робіт, переглядала  майстер-класи, вивчала різні декоративні техніки і матеріали, прийоми роботи з ними. Вихованці групи «Сонячні промінчики» виконували малюнок «Зимові пригоди черепашки». Діти вивчали можливості використання кольорового паперу та поєднання його в роботі з фарбами. Гуртківці взяли участь у флешмобі до Дня Святого Миколая. Педагог також провела бесіди з вихованцями про доброчесність та корупцію.

Діти гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, на базі обласної бібліотеки для юнацтва працювали над закріпленням в’язання елемента «стовпчик з накидом», працювали з інтернет-ресурсами, обговорили та підібрали нитки для в’язання брелка «Клоун». Вихованцям сподобалося виготовляти шопер, паралельно вони розпочали роботу над проєктом «Виготовлення в’язаного светра». На базі бібліотеки № 11, № 2 діти на закріплення принципу в’язання стовпчика без накиду та з накидом виготовили серветки.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня готувала матеріали до занять, а саме: ескізи, шаблони, демонстраційні вироби, зразки вишивки стрічкою. Провела індивідуально-групові заняття з тимчасово переселеними вихованцями, заняття в офлайн-режимі на базі бібліотеки-філіалу для юнацтва ЦБС для дорослих. Вихованці гуртка ДУМ «Колаж» протягом тижня виготовили аплікації з паперу, продовжили роботу над техніками кінусайга та вишивки кольоровими стрічками.

В рамках самоосвіти керівник Лариса Ігнатьєва продовжила перегляд відеороликів на тему «Технологія виготовлення виробів за новорічною тематикою». Лариса Анатоліївна також провела заняття для дітей приватної школи «Гіпаніс».

Протягом тижня вихованці хореографічного колективу «Зорянка», керівник Тетяна Даниленко, активно працювали над розвитком координації у просторі, розминались та розтягувались на килимках. Діти почали вивчати нову цікаву латино-американську комбінацію під пісню виконавиці Jessica Jay «Chilly Cha Cha» та продовжили повторювати вже вивчені танці колективу, розвивали уяву та пластичність. 02 грудня Тетяна Даниленко провела з дітьми бесіду в рамках Тижня доброчесності, який триває з 27 листопада по 09 грудня. 03 грудня проведено бесіду до фестивалю мистецтв «Військові обереги від Святого Миколая 2023».

Протягом тижня вихованці гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, продовжували виготовляти новорічні листівки в різних художніх техніках. А також діти виготовили листівки для привітання військових з Днем ЗСУ. Гуртківці продовжили роботу над відпрацюванням художніх технік та прийомів.

Цікавинкою цього тижня був малюнок в монокольорі. Для виконання роботи в такій техніці працювали по замальованому фону одним видом кольору. Загальна атмосфера на заняттях була святковою та натхненною. В суботу провели традиційне чаювання. Діти дуже люблять цю частину заняття і радо спілкуються один з одним, розповідають про свої життєві події та сподівання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →