Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

28 листопада 2023 року в Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти в межах усеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся захід «НІ! – насильству».

30/11/2023

Захід організовано за ініціативи директора МОІППО Василя Шуляра, методиста кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО Ольги Мілєйко, заступників директора закладів освіти інтернатного типу Яни Котенко й Олени Кравченко.

Ольга Мілєйко відкрила захід та наголосила на тому, що протидія насильству в закладі освіти – це безперервна діяльність, яка вимагає від усіх учасників освітнього процесу чіткого дотримання прийнятих правил поведінки, виконання посадових обов’язків тощо. Одним з головних завдань суспільства має стати захист дітей від усіх форм насильства, у тому числі й від домашнього, експлуатації, найгірших форм дитячої праці, інших проявів жорстокого поводження з дітьми, зокрема, викрадення чи примусове вивезення з території України.

Директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації Алла Веліховська привітала учасників та побажала миру в рідній країні без агресії, насильства. І, як завжди, підкреслила, що завдяки ЗСУ та мужності захисників, ми маємо можливість навчатися, зустрічатися, спілкуватися.

Учні 3–6 класів КЗ «Миколаївська спеціальна школа № 3» та  10–11 класів Миколаївської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату  І–ІІІ ступенів № 7 Миколаївської обласної ради – учасники агітбригади розповіли про бажання жити в суспільстві без насильства, булінгу, страху й агресії, а також репрезентували цікаві малюнки, виконали гарні пісні.

Василь Шуляр провів невелику екскурсію-знайомство з історією інституту.

Дітей запросили до кабінету безпеки, де вони ознайомилися з правилами поведінки в надзвичайних ситуаціях, узяли участь у ситуативних іграх.  Лілія Козирєва, завідувач, Світлана Гіль, методист навчально-методичної лабораторії управління розвитком регіональної освіти МОІППО, продемонстрували різні небезпеки в побуті та розповіли, як їх потрібно уникати, щоб зберегти життя.

Василь Іванович, дбаючи про безпеку, подарував кожному учаснику світловідбивний браслет.  Учителі й учні щиро подякували за організовані активності.

Всі новини →