Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Гурткова робота в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради

28/11/2023

Протягом тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Вікторія Панченко, Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Губська, Наталія Томова, Юлія Масіна, Тетяна Даниленко, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк

 

З 23 листопада вихованці гуртка «Школа журналістики», керівник Ірина Василенко, Дмитро Чуприна відвідали майстер-клас із письменницею Зоряною Живкою, яка розповіла про те, як писати книжки для дітей на складні теми, зокрема про голодомор і війну. Захід було присвячено Дню пам’яті жертв голодомору та політичних репресій.

26 листопада провели інтерв’ю з депутатом Первомайської міської ради, волонтером, випускником ОБХТ Євгенієм Нотевським. Тема інтерв’ю: «Перемоги українців у навчанні».

Розпочато підготовку до онлайн-зустрічі з книжковою блогеркою та письменницею Дариною Ясинчук за темою «Книжковий блог».

Вихованці гуртка розпису, ліплення, писанкарства «Барви», керівник Вероніка Коваль, протягом тижня продовжили знайомство з петриківським розписом, малювали осінній пейзаж, калину біля хати. Діти старшої групи обговорювали теми для проєкту. Вероніка Коваль провела з вихованцями бесіду до Дня Гідності та Свободи.

Вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, протягом тижня продовжили розучувати пісні «Там у тополі», «Миколай», «Дін-дін-дон». Педагог подала заявку на участь у LXXXVIII двотуровому міжнародному багатожанровому дистанційному фестивалі-конкурсі мистецтв «Ти – майбутнє України» (м. Київ), який проводиться 26 листопада 2023 р. за підтримки Центру Освітніх інновацій та творчості «Гармонія», з метою підтримки та розвитку творчості нашої молоді, розкриття їх творчого потенціалу, виховання художньо-естетичних смаків виконавців. Учасники конкурсу – солісти колективу Голокоз Іванна, Дробілко Міла, Дробілко Станіслава.

Вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс», керівники Віра Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, протягом тижня працювали над постановкою нового номера на українську тематику.

На базі обласної бібліотеки для юнацтва діти гуртка ДУМ «Умілі ручки», керівник Ірина Горбатюк, працювали над закріпленням «принцип в’язання кола»; виготовили в’язану іграшку «Сова». Вихованці також долучилися до заходу, присвяченому 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 рр., під час якого педагог провела майстер-клас з виготовлення «Ангела». Працюючи над роботою «Скандинавський гном» вихованці виконали поступові дії: пошили дрібні деталі, до основної деталі приєднали інші; завершили виріб та оздобили на власний розсуд. На базі обласної бібліотеки для юнацтва був також проведений майстер-клас на тему «Осінні барви». Під час заняття вихованці повторили положення пальців під час вязання гачком, прийом «стовпчик без накиду», розпочали вивчати прийом «стовпчик з накидом». З учнями ліцею № 34 Ірина Горбатюк провела майстер-клас з виготовлення ляльки.

Лариса Ігнатьєва, керівник гуртка ДУМ «Колаж», протягом тижня готувала матеріали до занять, а саме: ескізи, шаблони, демонстраційні вироби, зразки вишивки стрічкою. Провела індивідуально-групові заняття з тимчасово переселеними вихованцями, заняття в офлайн-режимі на базі бібліотеки-філіалу для юнацтва ЦБС для дорослих. Вихованці гуртка ДУМ «Колаж» протягом тижня розпочали роботи за технікою «кінусайга»; продовжили роботи за технікою вишивки кольоровими стрічками: вишивали букети з об’ємних троянд та бутонів для виготовлення об’ємних подушок-гольниць. Педагог провела онлайн-захід та конкурс дитячих малюнків «Запали свічку у своєму вікні» до роковин Голодомору 1932-1933 рр. Зроблені малюнки та фото виставлено у стрічку фейсбуку. В рамках самоосвіти керівник Лариса Ігнатьєва переглянула відеоролики на тему «Технологія виготовлення виробів різними техніками за новорічною тематикою».

Тетяна Даниленко, керівник хореографічного колективу «Зорянка», протягом тижня проводила заняття з вихованцями онлайн, а також очному режимі на базі Центральної міської бібліотеки ім. Ш. Кобера і В. Хоменко. 26 листопада вихованці долучилися до заходу, присвяченому вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр., який  підготували і провели бібліотекарі Центральної міської бібліотеки ім. Ш. Кобера і В. Хоменко. Під час заходу діти ознайомилися з книгами, представленими на виставці-реквіємі «Свіча памяті та милосердя». Наприкінці заходу на згадку про мільйони жертв Голодомору прикріпили символічну квітку незабудку на панно памяті.

Протягом тижня з вихованцями гуртка ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, проводилась педагогічна та вихована робота.

21 листопада у річницю Революції гідності з вихованцями молодшої групи було проведено заняття з тематичним завданням. Після перегляду презентації вихованці створили малюнки для того, щоб віддати шану патріотизму та мужності людей, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод кожного громадянина та національних інтересів нашої держави. Старша група на занятті в четвер практикувала виконання штрихування. Вихованці виконали різні види штрихів, повторивши лінійне та точкове штрихування, фронтальне та часткове заштриховування поверхні.

На заняттях в суботу було розпочато блок зимових та святкових тем. В рамках підготовки до свят та підтримання традиції листування та привітання близьких і рідних вихованці будуть створювати листівки зі святковими ілюстраціями. Виконали малюнки «Портрет Дракона».

На індивідуальному занятті діти виконували графічні малюнки за вибором вихованців.

Окрема робота проводиться з дітьми-переселенцями. До кожної дитини педагог підбирає індивідуальні завдання, з окремими вихованцями проводить  індивідуальні консультації по Вайберу. Такі діти потребують індивідуального підходу, бо переживають адаптацію до суспільства та умов проживання в іншій країні.

Вихованці груп «Сонячне сяйво» та «Веселі сонечка», керівник Наталія Губська, на заняттях виконували малюнки на тему «Зимовий пейзаж з лисичкою». Керівник гуртка Наталія Губська протягом тижня працювала з інтернет-ресурсами, підбирала дидактичний матеріал для занять, виготовляла зразки запланованих декоративних робіт, переглядала  майстер-класи, вивчала різні декоративні техніки і матеріали, прийоми роботи з ними. Для вихованців проведено онлайн-заняття на тему: «Властивості акварельних фарб та їх поєднання в роботі з іншими декоративними матеріалами. Емоції  та почуття». Розглянуто можливості використання кольорового паперу та поєднання його в роботі з фарбами. 

Під час вивчення теми «Павучок з ниточок» вихованці знайомилися з різним декоративним матеріалом – нитками та можливістю їх використання у творчих роботах, вивчали розділення кольорів на холодні і теплі.

Для вихованців педагог провела бесіду до Дня памяті  жертв Голодомору, а діти виконали тематичні малюнки «Свічка памяті».

Гуртківці також ознайомилися з властивостями акварельних фарб, виконали малюнок моржа по вологому паперу; працювали з фетром та фарбами – зробили новорічного дракона.

 

Всі новини →