Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Останні тижні листопада вихованці Миколаївського ОЕНЦУМ проводять відзначаючи день Гідності і Свободи, вшановуючи пам'ять жертв Голодомору та готуючись до святкування нового року.

25/11/2023

Максимова Жанна разом з вихованцями подарували друге життя відпрацьованим лампочкам (цикл занять Друге життя речей). Діти з радістю зробили з відпрацьованих лампочок яскраві новорічні іграшки.

Топалова Тетяна разом зі своїми гуртківцями працювали у техніці пластилінової пластики. Використовували різні способи формотворення. А за браком червоного кольору пластиліну для ягід "вивели" нові сорти калини жовтої, рожевої, білої. Вчителька казала, що діти сьогодні були геть не активні, загальмовані. А під час ліплення попросинались, активувались, творили із задоволенням. Ось магічна сила роботи з дрібною моторикою.

Кустурова Світлана (пані Світлана, як називають її вихованці, співробітники та гості Молодіжного центру «Вулик») провела заняття та майстер-класи з виготовлення новорічних поробок.

Вихованці гуртка «природа, творчість і фантазія» Топалової Тетяни робили витинанку «Янголятко». Всім, і дорослим і малечі так хочеться вірити в дива! А ми сьогодні самі створювали диво, а саме - витинали з паперу янголиків, замовляли їм найпотаємніші бажання. А щоб вони здійснились, дітки пішли робити добрі справи по дому, по навчанню тощо. То ж і Ви робіть добрі справи, щоб Ваші бажання якнайшвидше здійснилися! — під таким гаслом пройшло заняття у пані Тетяни.

Максимова Жанна та її вихованці провели захід з вшанування жертв пам'яті Голодомору. Україна внаслідок геноциду 1932–1933 років, масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років втратила мільйони людських життів. У 2006 році Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу. Відтак вшанування пам’яті жертв Голодомору проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!». Водночас пам’ять про використання тодішнім кремлівським режимом у 1932–1933 роках голоду як інструменту здійснення злочину геноциду проти українців повинна слугувати засторогою для недопущення виникнення голоду будь-де на планеті, засторогою недопущення провокування і використання продовольчої кризи нинішнім кремлівським агресором для досягнення своїх цілей.

Відповідні заходи провели і інші керівники гуртків Миколаївського ОЕНЦУМ.

Вихованці гуртків «Рослини-символи України», «Юні художники анімалісти» (керівник Петрик Ганна) в день гідності і Свободи відвідали однойменну експозицію в Миколаївському краєзнавчому музеї та їм провели екскурсію. Вихованці малювали малюнки для наших захисників.

До підготовки святкування нового року Петрик Ганна провела майстер клас з виготовлення та розпису тарілок «Дракон».

Вихованці гуртка «Юні художники анімалісти» пані Топалової  на занятті робили декор для святкового ліхтарика у техніці витинанка «Таночок янголят».

 

Всі новини →