Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Вшанування пам'яті жертв Голодомору на заняттях гуртків Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Пам’ятаємо! Єднаймося! Переможемо!

25/11/2023

 Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Долучилися у цей день о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання і педагоги та вихованці гуртків Миколаївщини.

Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Голод на довгі десятиліття порушив природний генетичний фонд, призвів до морально-психологічних змін у свідомості нації. Наслідком злочину геноциду також стало руйнування традиційного українського устрою життя. Українцям як етносу було завдано смертельної рани. 1933 рік став для України часом національної катастрофи, наслідки якої відчуваємо і понині.

Біологічний гурток «Природна аптека» Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді при Колосівському ліцеї Веселинівської селищної ради доєднались до заходів, які присвячені вшануванню 90-річчю трагічної дати в історії України — Голодомор 1932–1933 років. Вихованці гуртка стали учасниками уроку-практикуму «Голодний Дух та його біологія», в ході якого було привернуто увагу на трагічні сторінки історії України. Наголошувалось, що Голодомор як геноцид української нації мав колосальні тяжкі наслідки для українців. Під час даного уроку-практикуму зверталась увага юних біологів на біологічні механізми голоду людини, було вивчено особливості будови насінини пшениці та її значення в підтримці біологічних процесів у організмі людини. Пам’ятаємо! Єднаймося! Переможемо! 

Всі новини →