Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Рухові активності для дітей під час перебування в укритті

22/11/2023

Педагоги ОБХТ взяли участь у вебінарі на освітньому проєкту «На Урок»: «Рухові активності для дітей із ООП, які можна реалізувати під час перебування в укритті».

Це інформаційний вебінар, як методична допомога. Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=nP3qGs7mF4A, рекомендуємо переглянути у будь-який час заступникам, методистам, батькам учнів, педагогам позашкільної освіти, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Автор вебінару Домбровська Жанна фахівець (консультант) вчитель-реабілітолог Горохівської міської ради Волинської області.

Під час повітряної тривоги діти, перебуваючи в укритті, повинні відчувати себе комфортно, спокійно, максимально затишно, щоб уникнути психологічної травми. На вебінарі розглянули рухові ігри та вправи за такими напрямками: дихальна гімнастика; музично-ритмічні вправи; кінезіологічні вправи; рухові ігри та вправи для розвитку уяви, мислення, уваги тощо. Ці активності несуть заспокійливий, відвертальний характер, мають корекційний складник, а також допоможуть закріпити пройдений матеріал на уроках.

Зміст

-       Вплив фізично-моторних вправ на організм дитини.

-       Практики рухової активності в укритті і не тільки.

-       Практичні кейси.

Очікувані результати: Учасники вебінару поглибили і систематизували знання щодо методів фізично-моторних вправ, які можна використовувати в укритті, а також ознайомилися із практичними навичками застосування методів і прийомів фізично-моторного спрямування в укритті для заспокоєння, переключення та підвищення розумової діяльності у дітей.

Всі новини →