Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

ЮНІСЕФ доставив понад 3,3 тисячі ноутбуків для школярів Миколаївської області

13/11/2023

 У листопаді ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав 3 351 ноутбук, щоб учні середнього та старшого шкільного віку Миколаївської області отримали доступ до освіти.

Обладнання було закуплене та доставлене за підтримки уряду Японії та Європейського Союзу.

Нові пристрої в тимчасове користування  отримають діти переселенці, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей або позбавлені батьківського піклування та діти з інших вразливих категорій.

Всього у листопаді ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав майже 29 тисяч ноутбуків учням середньої та старшої школи з 10 областей. Завдяки підтримці Європейського Союзу, урядів Німеччини, Фінляндії, Японії, Республіки Корея та ініціативі «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation українські школярі отримають доступ до освіти і зможуть долучатися до онлайн-занять. У співпраці з місцевими органами управління освітою ноутбуки будуть розподілені серед навчальних закладів, які надаватимуть їх у тимчасове користування учням, позбавленим наразі доступу до навчального процесу.

Миколаївська область є однією з областей з великим відсотком закладів освіти, які працюють дистанційно (60%). У цих закладах здобувають освіту 65 % учнів. Для організації дистанційного навчання за сприяння Миколаївської обласної військової адміністрації та департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Миколаївська область отримала ноутбуки, сумки для ноутбуків, навушники та комп’ютерні миші для здобувачів освіти від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у межах співпраці з Міністерством освіти і науки.

Пристрої доставлені до департаменту освіти та розподілені між управліннями/відділами освіти територіальних громад для передачі дітям у тимчасове користування.

ЮНІСЕФ підтримує Уряд України у забезпеченні доступу школярів до освіти. Постачання обладнання є черговою підтримкою ЮНІСЕФ, спрямованою на забезпечення безперервної освіти.

 

Всі новини →