Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Юні краєзнавці Миколаївщини взяли участь у зльоті призерів та переможців конкурсу пошуково-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

02/11/2023

На мальовничому Закарпатті, на базі Центрального табору туристського активу України, з 22 по 28 жовтня 2023 року відбувся зліт призерів та переможців конкурсу пошуково-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» (далі – Експедиція). Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України та Український державний центр національно патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді (далі – УДЦНПВКТУМ).

За запрошенням організаторів, участь у Зльоті взяли 80 юних краєзнавців з Сумської, Полтавської, Запорізької, Волинської, Миколаївської областей та міста Києва. Миколаївщину представляли призери одразу двох напрямів Експедиції («Географія рідного краю» та «Геологічними стежками України»), вихованці гуртка «Географічне краєзнавство» (керівник Олена Вікторівна Овсяннікова) Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Дні Зльоту були насиченими заходами і активностями: змагання, вікторини, майстер-класи, екскурсії, тренінги, пісні під гітару та спортивні ігри тощо. Цікавою і пізнавальною була конференція, в ході якої учасники презентували свої краєзнавчі дослідження, які і стали призерами різних напрямів Експедиції у 2023 році. Щодня у ході майстер-класів делегації ділилися одна з одною своїм досвідом і напрацюваннями. Захоплюючою пригодою стала участь у змаганнях з «Екологічного краєзнавства», що підготували учасники команди Запорізької області. Юні краєзнавці Миколаївщини провели для представників інших регіонів України практичні заняття з надання домедичної допомоги, організації і проведення польових досліджень з географічного краєзнавства і гідрології.

Особливо всім запам’ятався одноденний похід стежками Національного природного парку «Зачарований край», під час якого  учасники мали змогу милуватися краєвидами, насолоджуватися чарівною красою осіннього лісу і сонячною погодою, а також спілкуванням з Дмитром Омельченком, відомим краєзнавцем, заступником директора УДЦНПВКТУМ.

Додому команда Миколаївської області поверталась з новими знаннями, знайомствами та друзями. А також з новими ідеями і грандіозними планами на пошуково-краєзнавчі дослідження.

Дякуємо організаторам, керівникам команд  та юним краєзнавцям  за цікаве і змістовне дозвілля та дружню атмосферу!

Дякуємо працівникам Центрального табору туристського активу України за домашній затишок та закарпатські смаколики!

Дякуємо Силам оборони України за кожен новий день і можливість працювати, навчатись і розвиватись!

Разом до Перемоги!

Всі новини →