Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Гідне представництво Миколаївщини на змаганнях з техніки пішохідного туризму «Файний листопад-2023»

01/11/2023

З 27 по 29 жовтня 2023 року на Тернопільщині відбувався відкритий Чемпіонат зі спортивного - пішохідного туризму «Файний листопад-2023». До участі у заході доєдналась і команда Миколаївської області з числа вихованців Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) та Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ). Загальне керівництво командою здійснювали методист МОЦНПВТК УМ  Гладка Олена Володимирівна і керівник гуртків Вознесенського МЦДЮТ та МОЦНПВТК УМ Носков Ігор Петрович. До суддівства змагань долучився методист МОЦНПВТК УМ Трощенко Володимир Олександрович.

Юні спортсмени-туристи Миколаївщини виступали на двох, найскладніших, дистанціях – III та IV класів, на яких змагались 30 зв’язок (крім наших представників, учасники з Тернопільської, Хмельницької, Житомирської, Черкаської, Вінницької, Івано-Франківської, Київської областей та м. Києва).

У ході змагань, учасники демонстрували свою туристську майстерність під час проходження етапів смуги перешкод і рятувальних робіт. Умови дистанцій  і етапів вимагали від юних спортсменів-туристів не лише продемонструвати свої силові і швидкісні здібності, технічні вміння, але і виявити неабиякі організаційні та тактичні навички (підготувати необхідне спорядження, розробити тактику подолання етапів тощо). Організатори також передбачили і можливість для учасників заробити бонусні бали (орієнтування за допомогою карти під час проходження смуги перешкод та підйом по вертикальних перилах – під час  рятувальних робіт).

 На жаль, на результатах представників Миколаївської області негативно позначилась відсутність можливості повноцінних тренувань як на місцевості, так і безпосереднього відпрацювання технічних прийомів під час занять у гуртках, викликані обмеженнями воєнного стану на проведення офлайн заходів і змагань. Та навіть це не завадило юним миколаївським спортсменам-туристам увійти до п’ятірки кращих на своїх дистанціях.

У загальному заліку змагань (за підсумком двох дистанцій) Яланський Андрій - Пугачевський Дмитро (тренери: Носков І.П., Костюков О.С.) посіли 5 місце серед 12 зв’язок, що змагалися на дистанціях IV класу складності. На дистанціях ІІІ класу складності, з 18 зв’язок, представники Миколаївщини Бабенко Єлизавета - Яценко Денис (тренери: Носков І.П., Костюков О.С., Гладка О.В.) та Зубець Костянтин - Колесніков Володимир (тренери: Пушкаренко В.Д., Лисунець О.С., Колеснікова М.О., Гладка О.В.) посіли 4 та 5 місця, відповідно. Інші зв’язки нашої команди (Соловйова Валерія - Годя Анастасія, Чала Єлизавета - Шмиговська Софія) продовжують набувати позитивного досвіду участі у змаганнях такого рівня.

Дякуємо тренерам і батькам вихованців за підтримку і сприяння розвитку підростаючого покоління!

Дякуємо Силам оборони України за можливість тренуватись і змагатись!

Разом до Перемоги!

Всі новини →