Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Діяльність обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради протягом тижня 23-29.10.2023

30/10/2023

   Робочий тиждень 23-29 жовтня 2023 року розпочався онлайн нарадою за участі заступників директора, головного бухгалтера закладу, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.  

З 23-29 жовтня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

ü     підготовкою та проведенням обласного щорічного збору лідерів та кураторів  органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти «Лідерство на Миколаївщині. Можливості та виклики»;

ü     роботою над написанням наказу про підсумки обласного конкурсу дитячого малюнку «Як я захищатиму Батьківщину»;

ü     організацією роботи журі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді до Дня захисника України «За нашу свободу»;

ü     підготовкою проєктів наказів про проведення обласних заходів: конкурсу «Миколаївські дзвіночки» та фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва (народна хореографія);

ü     роботою з інформаціями щодо функціонування гуртків художньо-естетичного напряму позашкільної освіти в ЗЗСО та ЗПО області;

ü     створенням квізу для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини» «Як я цього не знав?»;  

ü     підготовкою Підготовка настановної сесії МАН (списки, теми, розклад, покликання, листування);

ü     проведенням методичних консультацій з керівниками обласних секцій МАН щодо підготовки та проведення настановної сесії т/в МАН;

ü     наданням методичних рекомендацій вчителям та керівникам гуртків щодо участі у настановній сесії;

ü     підготовкою грамот учасникам та переможцям обласного конкурсу «Я – патріот України»;

ü     збором матеріалів та публікацій для сайту ОБХТ;

ü     узгодженням онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     методичною допомогою керівникам гуртків щодо оформлення онлайн-розкладу, зум-конференцій;

ü     наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

На електронні скриньки управлінь/відділів освіти територіальних громад надіслано:

            - лист НЦ МАНУ від 25.10.2023 № 1.2./2.2-648 «Про проведення семінару-практикуму для педагогічних працівників наукових відділень обласних малих академій наук учнівської молоді (за напрямами) "Особливості організації науково-дослідницької діяльності учнів в сучасних умовах»;

- лист МОНУ від 23.10.2023 № 1/16427-23 «Про заповнення анкети даних щодо позашкільних заходів та закладів позашкільної освіти».

Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня здійснила:

-        контроль за проведенням керівниками гуртків онлайн-занять;

-        підготовку проєкту наказу «Про проведення атестації педпрацівників у 2023-2024 н.р.»;

-        підготовку угоди про співпрацю керівника гуртка Ірини Горбатюк з бібліотекою № 11 щодо проведення занять з дітьми;

-        проведення бесід та індивідуальних консультацій з педагогами за запитом;

-        корекцію розкладу занять у гуртках та студіях в офлайн та онлайн режимах на І півріччя 2023-2024 н.р.;

-        підготовку інформацій на сайт ОБХТ про колективи (студія ОТМ «Оранжеве небо»), конспектів занять педагогів;

-        підготовку звіту про роботу педагогів протягом тижня з 23-27.10.2023;

-        підготовку пакету документів щодо навчання на курсах з ОП, ПБ, ЦЗ відповідальних працівників ОБХТ.

            На виконання «Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.08.2015 №881-р, відповідно до 26.10.2023 року ОБХТ проведено щорічний обласний збір лідерів органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївщини.

            27 жовтня 2023 року, у День української писемності та мови педагогічні працівники обласного Будинку художньої творчості долучилися до написання традиційного ХХІІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Головне у цьому мовному флешмобі, – це причетність до емоційної події, яка єднає українців про всьому світові. Цьогорічний радіодиктант під назвою «Дороги України» написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а прочитав його актор театру та кіно, театральний режисер Олексій Гнатковський.

            Приєднатися до щорічного написання радіодиктанту – нагода взяти участь у флешмобі поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об’єднує всіх нас, зайвий раз відчути спектр найприємніших емоцій – гордість, піднесення, радість.

Педагоги ОБХТ 24.10.2023 року взяли участь у вебінарі на освітньому порталі «На урок» за темою: «Суспільно орієнтоване навчання як новий освітній тренд».

Практичним психологом ОБХТ підготовлено:

ü    інформацію на сторінку практичного психолога (сайт ОБХТ) за темою: «Самодопомога у стресі»;

ü    виступ на батьківську конференцію за темою: «Як  говорити з дітьми про війну»;  Стрес та кризові ситуації у дітей. Ігри для зняття напруги”.

Протягом звітного тижня для онлайн-розкладу, який був розміщений на платформі Facebook, заняття в синхронному режимі запропонували керівники гуртків та студій ОБХТ Людмила Шепелевич, Вікторія Панченко, Ірина Василенко, Дмитро Чуприна, Лариса Ігнатьєва, Вероніка Коваль, Наталія Губська, Наталія Томова, Юлія Масіна, Віра, Раскіна, Світлана Раскіна, Дмитро Раскін, Ірина Горбатюк.

28 жовтня вихованці гуртка «Школа журналістики» відвідали онлайн-зустріч з чернігівською письменницею, переможницею конкурсів «Коронація слова», «Молода коронація» і «Гранд Коронація» Оленою Терещенко, присвячену Дню української писемності та мови. Організатор зустрічі – інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва. Під час зустрічі письменниця презентувала книгу «Громовий амулет» та розповіла про письменницькі лайфхаки, надала «рецепти» написання фентезійної повісті для дітей і підлітків, власні перемоги у письменницькому житті.

26 жовтня юнкори долучилися до Національного тесту з медіаграмотності, який проводиться один раз на рік у рамках проекту Міністерства культури та інформаційної політики України. Мета заходу –об’єднання українців навколо теми медіаграмотності. Сертифікати отримують лише «Гуру медіаграмотності» (учасники, які отримають найбільшу кількість балів). Переможців оголосять 1 листопада.

 

 

Всі новини →