Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведено нараду із керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти

27/09/2023

 

26 вересня 2023 року на базі Арбузинського професійного аграрного ліцею відбулась виїзна нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Учасників наради привітала заступник директора департаменту освіти і науки облвійськадміністрації – начальник управління професійної (професійно-технічної) освіти, вищої освіти, науки та кадрового забезпечення департаменту освіти і науки облвійськадміністрації  Людмила Комісарова та доповіла про організацію освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у 2023/2024 н.р.

Людмила Комісарова поінформувала присутніх щодо перейменування чотирьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі - ЗП(ПТ)О) у професійні коледжі, організованого початку 2023/2024 навчального року, акцентувала увагу на необхідності активізації роботи щодо передачі майнових комплексів ЗП(ПТ)О з державної у комунальну власність, стану виконання регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів станом на 22.09.2023, старту нових обласних проєктів, активізації роботи щодо створення кваліфікаційних центрів та навчально-практичних центрів на базі ЗП(ПТ)О.

У ході наради директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Наталія Шаповалова акцентувала увагу на важливості проведення короткотермінових курсів на базі ЗП(ПТ)О.

Начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти, координації діяльності вищої освіти, науки департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Юлія Віннік проінформувала присутніх про стан виконавської дисципліни у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області.

Директор Новоодеського професійного аграрного ліцею Василь Українець розповів про участь закладу освіти у проєкті ЕU4Skills: Кращі навички для сучасної України. Директор Вищого професійного училища  № 21 м. Миколаєва Сергій Архипов проінформував про участь здобувачів освіти Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва у EuroSkills Gdansk 2023 та щодо створення кваліфікаційних центрів на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Директор Миколаївського професійного промислового ліцею Галина Гуревич доповіла про особливості роботи за сумісництвом працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У ході заходу учасниками наради було оглянуто матеріально-технічну базу Арбузинського професійного аграрного ліцею та відвідано майстер-класи. 

Всі новини →