Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагоги ОБХТ взяли участь у вебінарі на освітньому проекту «На Урок»: «Емоційна саморегуляція та стабілізація за допомогою методів арттерапії».

12/09/2023

 Це інформаційний вебінар, як методична допомога. Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=h1x0MVrvdeQ, рекомендуємо переглянути у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, психологам, корекційним педагогам, батькам учнів, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Автор вебінару Апостолакі Лілія психологиня Центру професійного розвитку педагогічних працівників Саф'янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області.

Кожного дня доросла людина вступає у безліч емоційних контактів з іншими людьми, предметами та явищами навколишньої дійсності. До всього, що нас оточує, людина виявляє своє ставлення, яке проявляється у різних емоціях, які іноді ми не можемо ні контролювати, ні усвідомити. Це ставлення може бути позитивним, негативним або нейтральним. Емоції впливають на наше щоденне життя, можуть бути приємними чи неприємними, приносити радість, чи смуток, тривожність чи ступор. У будь-який момент свого життя кожна людина так чи інакше ставиться до себе, інших людей, різних подій та явищ, що відбуваються навколо неї. Емоційна саморегуляція та стабілізація за допомогою арттерапевтичних напрямків є дуже актуальною, адже уміння керувати собою в будь-яких ситуаціях допомагає уникати створених нами самими проблем. Арттерапія допомагає людині бережно та екологічно відновлюватися та стабілізуватися.

Зміст

-      Емоційна саморегуляція, методи стабілізації щодо зменшення емоційного напруження.

-      Піскова терапія: техніки для роботи із найпопулярнішими запитами.

-      Бібліотерапія: види роботи з опрацюванням технік.

-      Ознайомлення з авторською технікою «Пісковий годинник».

-      Підбиття підсумків та обговорення.

Очікувані результати: Учасники вебінару ознайомилися з пісковою терапією та бібліотерапією, опрацювали авторську техніку, її можливості використання для дітей і дорослих, а також отримали поради щодо стабілізації власного емоційного стану.

Всі новини →