Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Миколаївщина отримала 148 девайсів від дружини Прем’єр-міністра Республіки Вірменія

08/09/2023

7 вересня 2023р.  МОН відвідала дружина Вірменія Анна Акопян та передала гуманітарну допомогу для онлайн-навчання.

Зустріч відбулася за участю Міністра освіти і науки України Оксена Лісового, представників МЗС України, областей та посольства Республіки Вірменія в Україні.

Від Вірменії на потреби української освіти виділили 1050 девайсів: смартфони, ноутбуки, планшети. Девайси розподілені порівну.

Миколаївщина отримала  по 80 ноутбуків/планшетів і 68 смартфонів на область. Ноутбуки і планшети передаватимуть у власність закладів освіти, смартфони — як персональні подарунки учням закладів професійно-технічної освіти із малозабезпечених сімей.

 «Мені приємно передати українським школярам гуманітарну допомогу від Уряду Вірменії та подарувати 1050 гаджетів (смартфони, ноутбуки, планшети) для потреб освіти. Гаджети, згідно з нашою домовленістю, будуть розповсюджені в заклади освіти тих територій, де найбільше дітей перейшли на онлайн-навчання. Це діти, які вимушено покинули домівку через бойові дії, діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей або діти, позбавлені батьківського піклування. Бажаю скорішого миру Україні! А дітям бажаю якнайшвидшого повернення до школи!», — зазначила дружина премʼєр-міністра Республіки Вірменія Анна Акопян.

 

 «Девайси для дітей — це не лише про під’єднання до уроків, не лише про виконання домашнього завдання. Це також про можливість спілкуватися з однолітками, дізнаватися нову інформацію, соціалізуватися. Забезпечити їм такі можливості — для нас надважливо», — додав Міністр освіти і науки України

 

Всі новини →