Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Старт нового 2023-2024 навчального року в ОБХТ: готовність педагогів долати виклики і втрати

07/09/2023

   05 вересня в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради відбулось засідання педагогічної ради № 3 у змішаному режимі на тему: «Навчальний рік 2023-2024: підходи до організації освітнього процесу в ОБХТ», метою якого було обговорити виклики нового навчального року в умовах продовження строку дії воєнного стану в Україні; визначити завдання та основні перспективи роботи педагогічного колективу ОБХТ в 2023-2024 навчальному році в умовах сучасних реалій.

У своїй доповіді заступник директора з НВР розглянула сучасні педагогічні тенденції та перспективи подолання освітніх втрат і освітніх розривів у закладі, визначила загальні акценти позашкільної освіти в новому навчальному році, конкретизувала вектори освітнього процесу в ОБХТ та завдання щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в 2023-2024 н.р. Анжела Киянова зазначила, що робота педагогічного колективу ОБХТ в 2023-2024 навчальному році буде спрямована на:

- організацію безпечного освітнього середовища;

- подолання освітніх втрат;

- набір та мотивація дітей у гуртках;

- підвищення кваліфікації педагогічних працівників;

- адаптацію освітнього процесу до роботи в умовах можливої зміни режимів навчання: дистанційне, змішаний формат;

- адаптивне та гнучке планування гурткової роботи;

- партнерську взаємодію ОБХТ та ЗЗСО;

психосоціальну підтримку, формування соціальної згуртованості та навчання учасників освітнього процесу життєвим навичкам;

- взаємну підтримку, турботу, підбадьорення здобувачів освіти;

- виховання особистості, яка усвідомлює себе громадянином України, має прагнення до самовдосконалення й освіти впродовж життя, готова до свідомого життєвого вибору, самореалізації.

Перед учасниками засідання виступила директор ОБХТ Лариса Щукіна, яка проінформувала про стан готовності ОБХТ до організованого початку 2023-2024 н.р. в умовах воєнного стану, наголосивши на тому, що пріоритетними залишаються питання створення безпечного освітнього середовища у закладі, здійснення заходів щодо мінної безпеки (інформування вихованців), забезпечення комфортних умов для учасників освітнього процесу й поліпшення якості освітньої діяльності закладу освіти. За сумлінну та бездоганну працю, плідну педагогічну діяльність, високі досягнення у навчанні та вихованні учнівської молоді Лариса Щукіна нагородила відомчими відзнаками педагогічних працівників закладу.

За результатами роботи педагогічної ради прийнято ряд рішень, які в подальшому визначатимуть головний вектор роботи та розвитку закладу.

Всі новини →