Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

21 серпня 2023 року в межах декади серпневих зустрічей і активностей у Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь видатного українського поета, лавреата Шевченківської пре

22/08/2023

  Не випадковим є і місце розташування пам’ятного знака, оскільки саме в нашому закладі Дмитро Кремінь працював останні роки життя – був професором кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО.

На захід завітали представники Миколаївської обласної військової адміністрації, департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, творча еліта м. Миколаєва. Родина славетного українця – дружина Ольга та син Тарас – запалили пам’ятні лампади, пом’янувши Дмитра Дмитровича, і разом з директором МОІППО Василем Шуляром відкрили пам’ятну дошку.

Також було відкрито Центр освітнього краєзнавства імені Дмитра Кременя, де представлено колекцію предметів і особистих речей видатного земляка. Присутні переглянули виставку портретів Дмитра Кременя, сайт «Безмежжя Дмитра Кременя у всемережжі», присвячений славетному українцю. 

Організатори заходу ознайомили гостей з реконструйованим культурологічним середовищем, безпековим середовищем, конференц-холом інституту. Вагомим доповненням до відкриття культурологічного осередку є репрезентація гобелену в таврійському стилі «МОІППО – лідер післядипломної освіти» (авторка рукотворного виробу – Наталія Степанюк, методист кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, майстриня з декоративно-прикладного мистецтва), що став емблемою нашого закладу.

Напередодні Дня Незалежності України, заходи, проведені в МОІППО, є гідним освітянським внеском у нашу  перемогу.

Всі новини →