Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Вітаємо володарів Кубку – кращих орієнтувальників на віртуальній місцевості

25/05/2023

Підведено підсумки Кубку з кіберорієнтування – останнього і найдовшого з кубків, що входили до відкритої Першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) зі спортивного туризму.

Змагання, що складались з 7 етапів, вимагали від учасників продемонструвати вміння читати карту, орієнтуватись на віртуальній місцевості і керувати віртуальним гравцем, використовуючи карту та компас. А відтак, крім власне навичок орієнтувальника юні туристи повинні були володіти ще й неабиякими вміннями застосування комп’ютерної техніки.

Нелегкий шлях від найпростіших карт до справжнього іспиту у фінальному етапі пройшли 55 учасників з МОЦНПВТК УМ, міст Миколаєва, Вознесенська і Южноукраїнська, Галицинівської та Казанківської територіальних громад Миколаївської області, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Серед дівчат молодшої групи абсолютну перемогу, вигравши всі 7 етапів, здобула Остремська Анастасія (м. Миколаїв, тренер: Остремська І.П.). Друге та третє місця посіли Чала Єлизавета та Соловйова Валерія з Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ) (тренери: Носков І. П., Мороз М. Ю.).

Серед хлопців молодшої групи з великим відривом переміг Колесніков Володимир (МОЦНПВТК УМ, тренер: Колеснікова М. О.). На другому місці –Свідницький Олександр (м. Южноукраїнськ, тренер: Свідницька Л. Г.). Третє місце у Носкова Олександра (Вознесенський МЦДЮТ, тренери: Мороз М. Ю., Костюков О. С.).

У старшій групі серед дівчат у запеклій боротьбі перемогла Бабенко Єлизавета (Вознесенський МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ, тренери: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С., Гладка О. В.). Друге місце посіла Остремська Катерина (м. Миколаїв, тренер: Остремська І. П.). На третьому місці – Годя Анастасія (Вознесенський МЦДЮТ – МОЦНПВТК УМ, тренери: Носков І. П., Мороз М. Ю., Костюков О. С., Гладка О. В.).

Вся трійка призерів у старшій віковій групі наполегливо боролась за перемогу протягом року, не пропустивши жодного етапу, показуючи високий рівень орієнтування. У результаті переможцем став Пугачевський Дмитро (Вознесенський МЦДЮТ, тренер: Носков І. П.). Срібним призером став Гордійчук Кирило (смт. Казанка, тренер: Гордійчук С. Т.). Бронзу отримує Стулень Олександр (Запорізька область, тренер: Бондаренко Я. Ю.).

Серед дорослих жінок перше місце посіла Мартинова Дар’я (МОЦНПВТК УМ). На другому місці – Свідницька Леся (м. Южноукраїнськ). На третьому місці – Колеснікова Марія (МОЦНПВТК УМ).

Серед дорослих чоловіків перше місце посів Бондаренко Ярослав (Запорізька область). Носков Павло (м. Миколаїв) посів друге місце. На останній сходинці п'єдесталу пошани – Гордійчук Сергій (смт. Казанка).

Призери Кубку з кіберорієнтування отримують грамоти та медалі МОЦНПВТК УМ. Переможці – невеличкий подарунок на згадку.

Дякуємо всім за участь.

Тренуємось, навчаємось, наближаємо Перемогу)))

Всі новини →