Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Проведення Всеукраїнського тижня професійної освіти

22/05/2023

У рамках Європейського року навичок з 22 травня по 26 травня 2023 року проводиться Всеукраїнський тиждень професійної освіти, в рамках якого у Миколаївській області проводитимуться такі заходи:

«Ярмарок професій» - проведення профорієнтаційних заходів у рамках «Ярмарок професій»: вебінари, тренінги, флешмоби, презентації з метою професійної орієнтації молоді та підвщення позитивного іміджу, престижності професійної (професійно-технічної) освіти області, популяризації робітничих професій, розвитку, формування внутрішньої готовності до самостійної та усвідомленої побудови свого професійного життєвого шляху, підвищення інтересу до оволодіння професією.

Друк книги «Професійна освіти Миколаївщини» - презентація книги «Професійна освіти Миколаївщини», що присвячена історії виникнення та розвитку професійної (професійно-технічної) освіти області.

        Всеукраїнський вебінар «Підвищення престижності робітничої професії шляхом удосконалення методики організації та проведення профорієнтаційної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти» - обмін досвідом роботи щодо шляхів реалізації ключових аспектів планування, організації та проведення профорієнтаційної роботи, спрямованої на свідоме професійне самовизначення особистості, зокрема на основі сучасних методик та, відповідно, оновлених підходів в організації й проведенні профорієнтаційної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти регіонів з врахуванням реалій та умов сьогодення. Передбачається також презентація дієвих практик дистанційних активностей, форматів комунікацій «заклад освіти» «потенційний здобувач освіти» та осучаснених способів подачі професійної інформації методом візуалізації й віртуалізації для наочної демонстрації потенційним здобувачам освіти особливостей професії й підвищення інтересу до опанування професійною кваліфікацією.

         Обласна конференція-захист творчих проєктів здібної учнівської молоді закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області - Презентація здобувачами освіти власних творчих проєктів. Мета заходу – підтримка й розвиток обдарованої молоді, виховання духовно багатої, соціально активної творчої особистості та з нагоди відзначення Тижня професійної освіти в Україні.

         Флешмоб «Твоє майбутнє в твоїх руках» - проведення флешмобу з метою допомоги у виявленні уподобання випускника закладу загальної середньої освіти, розкритті його здібностей та виборі напряму діяльності з урахуванням якостей особистості та вимог сучасного ринку праці.

         Презентація професій «Кольорова феєрія смаків» - демонстрація практичних навиків з використанням новітніх технологій з професій Кухар, Кондитер, Бармен, Офіціант.

         Фото-квест «#ПРОФТЕХ_це_круто!» - Презентація особливостей та перспектив вибору професійної (професійно-технічної) освіти у форматі фото-квесту за хештегом «#ПРОФТЕХ_це_круто!».

         Профорієнтаційний веб-квест «Обирай професію свідомо» - проведення онлайн-заходу з метою надання консультаційної допомоги випускникам закладів загальної середньої освіти щодо вибору майбутньої професії.

         Благодійний захід «Краса врятує світ» - надання безкоштових перукарських і швейних послуг для осіб поважного віку та військовослужбовців та здобувачів закладів загальної середньої освіти.

            «Ярмарок професій» - проведення профорієнтаційних онлайн-заходів у рамках «Ярмарки професій»: презентація закладу освіти, професій і спеціальностей; проведення майстер-класів.

            Естафета успішних випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області - відеопрезентація професійного досвіду успішних випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області за останні 5 років.

 

 

Всі новини →