Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Підводимо підсумки навчального року

19/05/2023

18 травня відбулась нарада у змішаному режимі за результатами проведення керівниками гуртків обласного Будинку художньої творчості контрольних занять за підсумками 2022-2023 навчального року. Цьогоріч усі контрольні заняття були проведені за онлайн-розкладом у дистанційному режимі, як того вимагала безпекова ситуація в місті. Проведенню всіх занять передувала їх ретельна підготовка, яка вимагала від керівників уміння працювати з інформацією, критично осмислювати контент мережі інтернет, використовувати електронні матеріали в освітньому процесі.

Онлайн-заняття вимагали від усіх не лише організації чіткого і логічного вивчення навчального матеріалу, а й створення психологічного комфорту для вихованців: відчуття емоційної підтримки, доброзичливої атмосфери, зміцнення віри у власні можливості.

Для проведення заняття педагоги обирали різні платформи: Скайп, Google Meet, Zoom. Електронні навчальні матеріали допомагали педагогам додатково вмотивовувати дітей, урізноманітнити заняття і зробити їх більш сучасними. Зміст усіх проведених занять відповідав заявленій темі, меті, поставленим завданням.

     Під час відвідування, обговорення та аналізу занять виявлено, що керівники гуртків показали свої навички використання різних платформ для проведення інтерактивних занять або на певних його етапах (онлайн-конструктор Kahoot, віртуальна дошка Jamboard).

     Велику увагу педагоги приділяють пошуковій роботі, ігровим і творчим вправам та завданням, які зацікавлюють і мотивують дітей у гуртках будь-якого напряму (ігри «Повтори заданий ритм», «Відгадай мелодію», «Відгадай фігуру та її станцюй», гра-кокологія «Коли двері – не двері?», вікторини, розповіді про пісні, інтерактивні завдання, творче малювання з поясненням, публічні виступи, творчі розповіді про себе). Створення педагогами ситуації успіху через індивідуальні завдання сприяло формуванню впевненості у власних силах, створенню ситуації вибору.

     На заняттях здійснюється патріотичне виховання дітей (формування почуття любові до України, поваги до української музичної  спадщини, традицій української культури) через систему різних запитань і завдань.

Аналіз проведених занять супроводжувався показом слайдів презентації з фото. Кожний із педагогів продемонстрував навички роботи з інформаційно-комунікаційними технологіями, креативність, бажання продуктивно працювати  дистанційно, ефективно використовуючи інноваційні форми і методи роботи з дітьми.

 Наприкінці наради зроблено висновок про те, що майбутнє – за змішаним навчанням, яке дуже легко «перемикати» в різні режими: збільшувати або зменшувати офлайн- або онлайн-компоненти, обирати різні організаційні моделі та стратегії відповідно до можливостей, потреб і викликів. А тому вміння і навички проведення онлайн-занять важливі, їх необхідно вдосконалювати педагогам, для того щоб професійно зростати, бути сучасним та цікавим, вміти підготувати та провести ефективне творче заняття, що має очікувані результати.

Всі новини →