Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Як працюють педагоги обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради

16/05/2023

 

Робочий тиждень 08-14 травня 2023 року розпочався онлайн нарадою за участі директора ОБХТ, головного бухгалтера закладу, заступників директора, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.  

Протягом тижня тривало проведення традиційних щорічних заходів ОБХТ та обласних відбркових етапів Всеукраїнських заходів:

-   ІІІ етапу щорічного обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат);

-   обласного відбіркового етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси».

            З 08-14 травня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

- підготовкою пакету документів щодо участі у Всеукраїнському конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»;

- відбором робіт переможців обласного етапу конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»для участі у Всеукраїнському етапі (м.Київ);

            - проведенням онлайн консультацій для вчителів та наукових керівників гуртків МАН (за запитом);

            - консультуванням учасників Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів т/в МАН  щодо підключення до постерного захисту;

            - консультуванням педагогів та учасників ІІІ етапу учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - прийомом творчих робіт та комплектуванням для журі заявок учасників                  ІІІ туру учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - підготовкою матеріалів для колегії ДОН ОДА;

- узагальненням рекомендацій для педагогів закладів позашкільної освіти щодо самоосвіти;

- наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

         З метою виконання Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2023 рік (за основними напрямами позашкільної освіти), затвердженого наказом Міністерства від 28.11.2022  № 1063 організовується участь учнів/вихованців гуртків художньо-естетичного напряму ЗПО та ЗЗСО Миколаївської області у XVI Всеукраїнському дитячому фестивалі «Світ талантів» під гаслом "КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ", проведення якого заплановано на 10 червня поточного року. На відділи/управління освіти територіальних громад надіслано лист УДЦПО (від 04.05.2023 № 05-08 «Про проведення XVI Всеукраїнського дитячого фестивалю «Світ талантів»») та положення заходу.

Педагоги ОБХТ 09 травня 2023 року взяли участь у вебінарі на освітній платформі «На Урок» за темою: «Сонячні діти»: як організувати навчально-виховну діяльність учнів, які мають синдром Дауна.

Заступник директора з навчально-виховної роботи протягом минулого тижня:

ü     тримала зв’язок з педагогами, надавала консультативну допомогу та по корекції і розміщенню інформації на сторінці ОБХТ платформи Facebook, в методичному Класрумі педагогам Губській Н.М. та Ігнатьєвій Л.А.;

ü     узагальнила звіт про роботу педагогів ОБХТ за звітній тиждень;

ü     здійснила контроль за проведенням педагогами онлайн-занять за розкладом;

ü     перевіряла Навчальну програму гуртка (керівник Н. Томова) з метою підготовки її до перезатвердження;

ü     підводила підсумки контрольних занять, проведених педагогами за підсумками ІІ півріччя 2022-2023 н.р. (написання Наказу «Про підсумки  контрольних занять за підсумками IІ півріччя 2022-2023 н.р. та ведення ділової документації»);

ü     працювала над проєктом наказу «Про підготовку та проведення засідання педагогічної ради на тему: «Навчальний рік позаду: підсумки, проблеми, реалії» та планом проведення заходу.

Протягом тижня культорганізатори ОБХТ працювали над:

ü     оновленням тижневого онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     формуванням онлайн-розкладу занять гуртків на тиждень;

ü     створенням квізу «Розваги для усієї сімʼї» для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини»;

ü     підготовкою матеріалів для участі у Всеукраїнському art-virtual project «Яка у Перемоги Мама».

Людмило Доленко та Наталія Томова продовжували готувати навчальні програми своїх гуртків до перезатвердження: корегували зміст, оновлювали список літератури, змінювали репертуар.

            Керівник гуртка «Школа журналістики» Вікторія Панченко протягом звітного періоду підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень; разом з вихованцями підготувала черговий випуск рубрики «Цікава українська». Ведуча рубрики Софія Кучер у новому випуску розповіла  про наголос у слові «одноразовий».

            09 травня стартувала мистецька акція «Дякуємо захисникам», організована обласним Будинком художньої творчості, до якої долучилися педагоги закладу: Людмила Доленко, Людмила Шепелевич, Тетяна Даниленко, Вікторія Панченко, Наталія Губська, Лариса Ігнатьєва, Віра Раскіна, Світлана Раскіна, Ірина Василенко, Світлана Горшкова, Дмитро Чуприна, опублікувавши в соціальних мережах (фейсбук, інстаграм) фото своєї роботи (виріб, малюнок) або відео (пісня, танець, вірш, гра на музичних інструментах тощо) зі словами подяки і хештегами.

            Вихованка студії естрадного співу «Дивограй» (керівник Людмила Шепелевич) Анна Махиня, тимчасово перебуваючи в Фінляндії, в місті Наанталі, взяла участь у благодійному концерті, на якому зібрані кошти для українських захисників.

            Людмила Доленко та Людмила Шепелевич

            Керівник гуртка ДУМ «Колаж» Лариса Ігнатьєва готувала необхідні матеріали для занять: ескізи, лекала, зразки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять на теми: «Технологія виготовлення іграшок-подарунків з фетру: «Закохані дельфіни», «Подарунки для матусь»; «Технологія виготовлення виробів змішаною технікою»: «Морські мешканці». Провела онлайн-заняття та індивідуально-групове заняття для тимчасово переміщених вихованців. Займалась самоосвітою: переглянула майстер-класи відомих майстрів ДУМ за темою «Рукоділля», «Квілінг» для подальшого планування гурткової  роботи.

            Наталія Губська, керівник гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» провела для вихованців онлайн-заняття на тему «Портрет матусі». Вихованці групи «Юні майстрині» працювали з декоративним матеріалом – фетром і зробили для своїх матусь подаруночки – іграшки-котики. Творчо виконані роботи вихованців розміщено на сторінках ОБХТ та гуртка на платформі Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих робіт.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюристів.

               11 травня вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики» (керівники Ірина Василенко, Дмитро Чуприна) долучилися до телемосту «Людські цінності не мають кордонів», який було присвячено Дню Єпропи. Захід проводився в межах підготовки до Міжнародного фестивалю-конкурсу «Прес-весна на Дніпрових схилах». Під час зустрічі було презентовано нові цікаві проєкти ІТА «ЮН-ПРЕС» КПДЮ та партнерів із України та інших країн світу для обміну досвідом, генерації нових ідей і з метою подальшої співпраці.

            13 квітня вихованці гуртка провели інтерв’ю з журналісткою, випускницею ОБХТ Тетяною Каптур за темою «Специфіка роботи журналіста в сучасних умовах». Тетяна поділилась порадами щодо того, які саме професійні навички повинен опанувати журналіст, щоб бути готовим до роботи в екстремальних умовах, розповіла, як навчитися швидко реагувати на будь-які обставини, пристосовуватись до них, особливо тих, що несуть загрозу та небезпеку, від чого залежить «якість» підготовленого журналістського тексту/телесюжету.

            Вихованці студії ОТМ «Оранжеве небо» (керівник Юлія Масіна) протягом тижня виконували творчі, фантазійні роботи на тему «Фантастичні гриби» та «Фантастичні звірі». Створення малюнків такого типу активізують творче мислення вихованців, розвивають фантазію та рішучість у прийнятті самостійного творчого рішення. Аналізуючи роботи вихованців чітко видно, що кожен з них є творчо розвиненим, володіє основами колорознавства, вміло використовують практику роботи з нетрадиційними техніками малювання та роботи з різними творчими матеріалами, які також вміло поєднують.

            Роботи виконувались у змішаній техніці. Також вихованцям було запропоновано самостійно обрати формат малюнку, розташування композиції, вибір творчого матеріалу та самостійно придумати образи відповідно до теми зайняття.

Практичним психологом закладу протягом тижня:

ü     підготовлено пам’ятку «Діти і війна. Як зберегти психічне здоровя дітей», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням: http://surl.li/bvrxc ;

ü     проведено консультації за темами:

- «Підтримка батьків та дітей під час війни»;

- «Поради із підтримання психічного і фізичного здоров’я, безпеки, харчування, освіти та розвитку»;

- «Практичні поради, які допоможуть вам протриматись».

ü     здійснюється підготовка:

-  до батьківської конференції: Виступ «Як допомогти своїм дітям пройти крізь виклики війни».(Поради психолога);

звіту про роботу практичного психолога за 1 півріччя 2023 н.р.

            Педагоги закладу продовжують працювати та підтримувати вихованців закладу та їх батьків. Разом до Перемоги!

Всі новини →