Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Джура_Миколаїв_2023: стали відомими переможці Інтелектуальної гри «Відун»

16/05/2023

На Миколаївщині тривають заходи в рамках ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») старшої вікової групи (далі – Гра «Джура»).

З 4 по 12 травня 2023 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді в режимі он-лайн проведено Інтелектуальну гру «Відун» (далі Гра «Відун»).

 «Відун», як обов’язковий вид змагань Гри «Джура», – це інтелектуальні змагання знавців історії України і  Збройних Сил, військової справи тощо. А ще – це можливість засвоєння нових відомостей у процесі пошуку відповідей на запитання, які викликали труднощі.

96 учасників, представники 16 роїв закладів освіти Березанської, Братської, Березнегуватської, Бузької, Веселинівської, Веснянської, Сухоєланецької, Синюхо-Брідської, Чорноморської, Горохівської, Новоодеської, Первомайської, Очаківської, Новобузької (3 команди) територіальних громад, змагались за звання кращого як в особистому заліку, так і працювали над поповненням командної «скарбнички».

Організатори запропонували юним джурам пройти 2 відбіркових етапи та фінальне змагання (всього 92 завдання). Учасники відповідали на різнорівневі тестові питання, вирішували ребуси, здобували ключі до кімнат із завданнями.

У фінальній грі, яка традиційно проходила в реальному часі, взяли участь 26 джур-знавців. У запеклій боротьбі, яка складалась з трьох турів, і визначились переможці. Найкращий особистий результат показали джури рою «Серце патріота» Боренко Дмитро і Височин Тимур (Братський ліцей № 1 Братської селищної ради, виховник: Тягнирядко Артем Петрович), які і розділили І місце. Поруч з ними на п’єдесталі пошани розташувалась Ганошенко Анна, представниця рою «Січ» (Березнегуватський ліцей №1 Березнегуватської селищної ради, виховник: Горбунов Олександр Володимирович), яка зайняла ІІІ місце.

У командному заліку Гри «Відун» І місце посів рій «Серце патріота» (Братський ліцей Братської селищної ради, виховник: Тягнирядко Артем Петрович), ІІ місце – рій «Орлик» (Первомайський ліцей «Лідер» Первомайської міської ради, виховник: Буйвал Михайло Павлович), ІІІ місце – рій «Бузькі силовики імені А.Новицького» (Новоодеський ліцей № 1 Новодеської міської ради, виховник: Андреєв Валерій Анатолійович).

Вітаємо переможців, зичимо подальших успіхів! #Джура_Миколаїв_2023

У нас обдарована молодь, а це потенціал розвитку нашої держави.

Всі новини →