Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

«Яка у Перемоги Мама?»

15/05/2023

 З  метою зміцнення фундаментальних національних цінностей, поваги до України, розкриття краси та величі Батьківщини, поширенні патріотичного настрою серед дітей та молоді різних регіонів країни, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 28.11.2022 року № 1063 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2023 рік (за основними напрямами позашкільної освіти)» Українським державним центром позашкільної освіти до Міжнародного дня матері проведено Всеукраїнський art-virtual project (арт-віртуал проєкт) «Яка у Перемоги Мама».

  У реалізації проєкту взяли участь педагоги та вихованці закладів позашкільної освіти України, до яких приєднався і обласний Будинок художньої творчості Миколаївської обласної ради.

Відповідно до умов заходу заклад позашкільної освіти мав створити спільний художній опис Матері Перемоги від своєї області, в якому йшлося про:

- зовнішність (колір очей, волосся, елементи одягу, прикраси, обереги тощо);

- риси характеру та духовний світ Матері Перемоги;

- особливості образу Матері Перемоги.

За допомогою текстового опису уявного образу Матері нашої Перемоги було створено її віртуальне зображення. Вперше вся візуалізація проєкту згенерована за допомогою штучного інтелекту (АІ).

Вихованці закладів позашкільної освіти в Україні разом із своїми керівниками створили текстовий літературний опис «Яка у Перемоги Мама». Ці короткі текстові файли (до 300 друкованих знаків) були зібрані і надіслані до серверу АІ (штучного інтелекту). В результаті обробки були отримані різні варіанти щодо образу Мами нашої української Перемоги.

За цими зображеннями був створений відео-образ, а цитати з надісланих текстів звучать в начитці до відео, яке можна переглянути, перейшовши за посиланням: https://youtu.be/2bpytVb-Ok4

Віримо в Перемогу!

Цінуймо наших Мам!

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

Всі новини →