Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Педагоги ОБХТ на своєму посту

10/05/2023

Робочий тиждень 01-07 травня 2023 року розпочався онлайн нарадою за участі директора ОБХТ, головного бухгалтера закладу, заступників директора, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний. 

Протягом тижня тривало проведення традиційних щорічних заходів ОБХТ та обласних відбркових етапів Всеукраїнських заходів:

-   ІІІ етапу щорічного обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат);

-   обласного відбіркового етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси».

            З 01-07 травня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

            - підготовкою проєкту наказу про підсумки щорічного обласного фестивалю-конкурсу сучасного танцю «Сучасні ритми» (онлайн формат);

- підготовкою проєкту наказу про підсумки щорічного обласного конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»;

- відбором робіт переможців обласного етапу конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»для участі у Всеукраїнському етапі (м.Київ);

- підготовкою заявки щодо участі у Всеукраїнському конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»;

- підготовкою та проведенням семінару-практикуму для учасників ІІІ етапу Всеукраїнського

            - проведенням онлайн консультацій для вчителів та наукових керівників гуртків МАН (за запитом);

            - консультуванням педагогів та учасників ІІІ етапу учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - прийомом творчих робіт та комплектуванням для журі заявок учасників ІІІ туру учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - підготовкою матеріалів для колегії ДОН ОДА;

- узагальненням рекомендацій для педагогів закладів позашкільної освіти щодо самоосвіти;

- наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

            02 травня відбулося чергове заняття з української, в якому взяли участь Лариса Ігнатьєва, Лариса Ширченко, Віра Раскіна, Людмила Шепелевич, Тетяна Даниленко. На чолі зі спікеркою Світланою Каленюк учасники під час навчання повправлялися над практичними завданнями, що були спрямовані на вивчення особливостей перекладу та наголошування українських слів, чергування голосних і приголосних при зміні форми слів.

Заняття пройшло цікаво та продуктивно: вільне спілкування українською мовою, обмін думками, виконання цікавих завдань у колі колег. Кожен учасник відчував підтримку на кожному кроці та отримав задоволення від процесу і результату.

Протягом звітного тижня за онлайн-розкладом контрольне заняття за підсумками роботи за ІІ півріччя 2022-2023 н.р. провела керівник гуртка ОТМ «Оранжеве небо» Юлія Масіна.

            Керівник гуртка «Школа журналістики» Вікторія Панченко протягом звітного періоду підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень; разом з вихованцями підготувала черговий випуск рубрики «Цікава українська». Ведуча рубрики Дар’я Журавель у новому випуску розповідає  про наголоси у словах, які ми часто використовуємо. Вікторія Ігорівна також провела зйомки відео з вихованцями для церемонії нагородження учасників «Прес-весни на Дніпрових схилах».

На заняттях студії естрадного співу «Дивограй» (керівник Людмила Шепелевич) протягом тижня вихованці відпрацьовували твори для якісного відеозапису, адже вокалісти планують узяти участь у флешмобі ОБХТ та наступних конкурсах. Також гуртківці  працювали над матеріалом майстер-класу з вокалу Бурчак Ж.І., відпрацьовували опору звуку при співі.

  Вокальний ансамбль студії естрадного співу «Дивограй» узяв участь у щорічному обласному конкурсі вокальних ансамблів  «Співає юність України!», проведеному обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради, з метою патріотичного виховання дітей та молоді засобами українського пісенного мистецтва; розвитку вокального мистецтва в закладах загальної середньої та позашкільної освіти Миколаївської області. У ІІ віковій категорії вихованці посіли І місце в конкурсі.  Вокалісти ІІ вікової категорії – ІІ місце.

Керівник гуртка ДУМ «Колаж» Лариса Ігнатьєва готувала необхідні матеріали для занять: ескізи, лекала, зразки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять на теми: «Технологія виготовлення напівпласких виробів змішаною технікою» та «Органайзер кошеня». Провела онлайн-заняття та індивідуально-групові заняття для тимчасово переміщених вихованців. Займалась самоосвітою: переглянула майстер-класи відомих майстрів ДУМ для подальшого планування гурткової  роботи.Підготувала та виклала у Класрумі завдання 16 для самостійної роботи на тему: «9 видів рукоділля».

            Наталія Губська, керівник гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» провела для вихованців онлайн-заняття на тему «Пластилінографія». Діти намалювали котика та подарували його матусі. Вихованці групи «Юні майстрині» працювали з декоративним матеріалом – фетром і з намистин зробили брошку для подарунку матусі. Творчо виконані роботи вихованців розміщено на сторінках ОБХТ та гуртка на платформі Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих робіт.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів.

               Вихованці ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» 06.05.2023 року в місті Миколаєві в Обласному палаці культури (площа Суднобудівників, 1) взяли участь у Всеукраїнських змаганнях зі спортивних танців «Pochtarenko cup and Grazia cup. Миколаїв танцює. Миколаїв незламний».
               04 травня вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики» взяли участь в інтерактивній зустрічі «Режисер не має права на помилку», яка проводилася в рамках підготовки до Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики  «Прес-весна на Дніпрових схилах». Організатор заходу – інформаційно-творче агентство «ЮН-ПРЕС» Київський Палац дітей та юнацтва. Майбутні журналісти дізналися, як подати у прямий ефір студію з ведучими, організувати роботу операторів та журналістів, зняти історичний фільм так, щоб зацікавити глядача і при цьому не перекрутити факти. Спікер зустрічі –  Ольга Мазенкова. 

            6 травня юнкори зустрічалися з письменником, переможцем конкурсу «Дитяча Коронація слова»  Віктором Полянком, який провів  майстер-клас з написання веселої пригодницької повісті на основі реального походу до Карпат. В. Полянко розповів про критерії оцінювання номінації  «Літературна робота» на конкурсі «Прес-весна на Дніпрових схилах», розкрив рецепт написання веселої пригодницької повісті для дітей на прикладі книжки «Приборкання Кичери», розповів про те, як досягти перемоги у письменницькому житті.

            Вихованці студії ОТМ «Оранжеве небо» (керівник Юлія Масіна) ознайомились з інформацією «Портрет – жанр живопису» та виконали малюнки на тему «Портрет моєї матусі» та «Автопортрет». Педагог за допомогою презентації розповіла вихованцям про основні види портретів, значення та їх місце в живописі, техніку, способи малювання та побудови, пози, характеристики портретів різних видів та історичних епох. Також вихованці переглянули добірку портретів та автопортретів видатних особистостей та добірку всесвітньо відомих портретів, виконаних видатними митцями. Після перегляду презентацій вихованці відповіли на ряд запитань і пограли у гру «Збери намистинки», за умовами якої правильна відповідь на питання додавала до уявного намиста всі намистинки. Тим самим вихованці повторили вивчений матеріал та закріпили його у процесі гри.

   05.05.2023 педагоги ОБХТ взяли участь у ХVІ Методологічному семінарі з позашкільної освіти за темою: «Забезпечення і реалізація прав дітей на позашкільну освіту в умовах воєнного стану», який відбувся в онлайн форматі.

Протягом роботи семінару відбулося обговорення ролі позашкільної освіти, особливо у теперішній час військової агресії росії проти України; позашкільної освіти як провідника національно-патріотичного виховання учнівської молоді, відношення місцевих адміністрації до позашкілля, підтримки держави щодо збереження та розвитку позашкільної освіти тощо.

Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня:

ü     тримала зв’язок з педагогами, надавала консультативну допомогу та по корекції і розміщенню інформації на сторінці ОБХТ платформи Facebook, в методичному Класрумі

ü     узагальнила звіт про роботу педагогів ОБХТ за звітній тиждень;

ü     здійснила контроль за проведенням педагогами онлайн-занять за розкладом;

ü     редагувала макет газети «Країна творчості»;

ü     виконувала практичні завдання курсу від МОІППО: «MOD 85-2023_Освітні системи країн Європейського Союзу: характеристика та тенденції розвитку», І. Є. Ніколаєв.

ü     перевіряла електронні журнали;

ü     перевіряла Навчальну програму гуртка Л. Доленко з метою підготовки її до перезатвердження.

            Протягом тижня культорганізатори ОБХТ працювали над:

ü     оновленням тижневого онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     формуванням онлайн-розкладу занять гуртків на тиждень;

ü     створенням квізу «Україна - це Європа» для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини»;

ü     написання сценарію до Дня науки. 

Практичним психологом закладу протягом тижня:

ü     підготовлено пам’ятку «Психічне здоров я під час війни. Як зрозуміти що потрібна допомога та вберегти себе в тяжкі часи», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням: http://surl.li/bvrxc ;

ü     проведено консультації за темами:

- «Як підтримати себе морально та знизити тиск на психіку?»;

- «Як допомогти людині при панічній атаці або в шоковому  стані»?;

-«Як  покращити свій ментальний стан»?;

-«Як розпізнати в собі психічні розлади».

ü     здійснюється підготовка:

-   до батьківської конференції: Виступ «Як допомогти своїм дітям пройти крізь виклики війни».(Поради психолога);

-   до підсумкової педради: «Звіт про роботу практичного психолога за 2022-2023 н.р.

 

 

 

Всі новини →