Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Плідне завершення квітня в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради

02/05/2023

   Робочий тиждень 24-30 квітня 2023 року розпочався онлайн нарадою за участі директора ОБХТ, головного бухгалтера закладу, заступників директора, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.  

Протягом тижня тривало проведення традиційних щорічних заходів ОБХТ та обласних відбркових етапів Всеукраїнських заходів:

-   ІІ етапу щорічного обласного конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (робота журі);

-   ІІІ етапу щорічного обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат);

-   обласного відбіркового етапу Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси»

            З 24-30 квітня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

            - підготовкою проєкту наказу про підсумки щорічного обласного фестивалю-конкурсу сучасного танцю «Сучасні ритми» (онлайн формат);

- підготовкою та проведенням обласного вебінару «Створення та організація комфортних умов для ефективної співпраці ОБХТ з гуртками театрального напрямку закладів освіти Миколаївської області» в режимі онлайн»;

 - реагуванням постерів учасників ІІІ Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дслідницькиї робіт учнів-членів т/в МАН у 2022-2023 н.р.;

   - формування пакету документів учасників ІІІ Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дслідницькиї робіт учнів-члнів т/в МАН у 2022-2023 н.р.;

            - проведенням онлайн консультацій для вчителів та наукових керівників гуртків МАН (за запитом);

            - консультуванням педагогів та учасників ІІІ етапу учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - підготовкою матеріалів для колегії ДОНОДА;

- узагальненням рекомендацій для педагогів закладів позашкільної освіти щодо самоосвіти;

- наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

28 квітня 2023 року, з метою поліпшення якості організації обласних заходів та аналізу роботи театрального напрямку за 2022-2023 навчального року, обласним  Будинком  художньої  творчості   Миколаївської обласної ради проведено онлайн вебінар за темою: «Створення та організація комфортних умов для ефективної співпраці ОБХТ з гуртками театрального напрямку Миколаївської області», в якому  взяли  участь педагоги закладів освіти Миколаївської області.

Учасники вебінару мали змогу обговорити стан роботи гуртків театрального напрямку закладів освіти Миколаївської області, участь їх вихованців в обласних та Всеукраїнських масових заходах, дізнатися про нові системи комунікації для поліпшення якості роботи та отримати поради щодо підготовки аматорських колективів до участі в обласних заходах театрального спрямування.

Наприкінці квітня Українським державним центром позашкільної освіти були підведені підсумки Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості до Всесвітнього Дня Землі.

 Відповідно до умов проведення фестивалю та на підставі рішення журі вихованців гуртків мистецького спрямування закладів загальної середньої та позашкільної освіти Олександрівської, Ольшанської селищних рад та Вознесенської міської ради нагороджено  дипломами Українського державного центру позашкільної освіти 5 переможців фестивалю та подяками 3 керівників колективів, за відмінну підготовку переможців.

            28 квітня 2023 року, в режимі онлайн відбувся ХV Методологічний семінар з позашкільної освіти, онлайн відкрита лекція  «Гуманітарний напрям позашкільної освіти: теорія і практика», організатором якого виступив обласний Будинок художньої творчості Миколаївської обласної ради. У заході взяли участь понад 2 тисячі працівників закладів позашкільної освіти України.

   Вивчивши досвід роботи гуртків гуманітарного напряму позашкільної освіти Миколаївщини та ознайомившись з надбаннями позашкілля України, Лариса Щукіна, директор обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, Заслужений працівник освіти України, кавалер ордену Княгині Ольги ІІІ ступеню, голова Миколаївського відділення Міжнародної асоціації позашкільної освіти організувала виступи педагогів-практиків закладів позашкільної освіти. На семінарі також були дуже цікаві виступи представників Міністерства освіти і науки України, депутатів, державних діячів, науковців.

Учасники ХV Методологічного семінару з позашкільної освіти, онлайн відкритої лекції  «Гуманітарний напрям позашкільної освіти: теорія і практика» отримали сертифікати, відповідно до вимог постанови КМУ від 21.08.2019 №800 зі змінами, внесеними згідно з постановою КМУ №1133 від 27.12.2019.

Педагоги ОБХТ 26 квітня 2023 року взяли участь у вебінарі на освітній платформі «На Урок» за темою: «Ідентифікація булінгу/кібербулінгу в закладі освіти. Практика застосування норм законодавства».

Це  інформаційний вебінар,  у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=9Xhpmf-0ikA,  та рекомендується до перегляду у будь-який час заступникам, методистам, педагогам позашкільної освіти, психологам, корекційним педагогам,  батькам учнів, адміністраторам закладів освіти, всім педагогам, незалежно від фаху та закладу освіти, в якому здійснюється професійна діяльність.

Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня:

ü     тримала зв’язок з педагогами, надавала консультативну допомогу та по корекції і розміщенню інформації на сторінці ОБХТ платформи Facebook, в методичному Класрумі педагогам Губській Н.М. та Ігнатьєвій Л.А.;

ü     узагальнила звіт про роботу педагогів ОБХТ за звітній тиждень;

ü     здійснила контроль за проведенням педагогами онлайн-занять за розкладом;

ü     редагувала макет газети «Країна творчості»;

ü     переглянула  контрольні заняття педагогів В. Панченко, Н. Томової.   Н. Губської, Д. Чуприни, С. Раскіної, В. Раскіної, Л. Доленко, Л. Ігнатьєвої;

ü  прослухала курс від МОІППО: «MOD 85-2023_Освітні системи країн Європейського Союзу: характеристика та тенденції розвитку», І. Є. Ніколаєв. Виконувала практичні завдання.

            Протягом тижня культорганізатори ОБХТ працювали над:

ü     оновленням тижневого онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     формуванням онлайн-розкладу занять гуртків на тиждень;

ü     створенням квізу «Вірю - не вірю» для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини».

Практичним психологом закладу протягом тижня:

ü     підготовлено пам’ятку «Травма від війни: як допомогти дітям та на що звертати увагу дорослим?», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням: http://surl.li/bvrxc ;

ü     проведено консультації за темами:

- «Які види травм від війни існують у дітей»?;

- «Які ознаки того, що дитина потребує допомоги»?;

-«Як розмовляти, комунікувати із травмованими війною дітьми»?;

-«Особиста порада батькам та рідним травмованих війною дітей».

ü  переглянуто інформаційні матеріали за темами:

-  «Гуманітарний напрям позашкільної освіти: теорія і практика»;

-  «Що робити, якщо сирени, вибухи, щось летить ?»;

-  «Робота зі стресом,тривогою,панікою,травмою, втратою».

 На заняттях студії естрадного співу «Дивограй» (керівник Людмила Шепелевич) старші вихованці переглядали та обговорювали майстер-класи на теми: «Як виправити дефекти мовлення вокалом» та «Світ вокальної музики» (5 клас. Відеоурок). Протягом звітного тижня вокалісти продовжували відпрацьовувати всі пісні.

Керівник гуртка ДУМ «Колаж» Лариса Ігнатьєва готувала необхідні матеріали для занять: ескізи, лекала, зразки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять на теми: «Технологія виготовлення виробів змішаною технікою» та «Технологія виготовлення напівпласких топерів «Осьминіжки». Провела контрольне онлайн-заняття та індивідуально-групові заняття для тимчасово переміщених вихованців. Підготувала та виклала у Класрумі завдання 14 на тему: «Технологія виготовлення обємних виробів з фоамірану змішаною технікою».

            Наталія Губська, керівник гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» провела для вихованців онлайн-заняття на тему «Ліплення. Оздоблення декоративними деталями предметів побуту». Діти розглянули на занятті приклади намальованого та виліпленого з пластиліну горщика з кактусом, отримали завдання виліпити свій варіант квітки та за допомогою різних прийомів ліплення прикрасити горщик та кактус. З практичною роботою гуртківці успішно впоралися. Наталія Михайлівна провела також підсумкове заняття-виставку «Хочу – вмію – роблю». Гуртківцями була підготовлена підсумкова виставка та виконані творчі завдання. Підсумковим завданням було виконання фантазійно-декоративного малюнка «Наш гурток». Діти та гості уявили наш колектив як одну гарну, квітучу,  квітку – кактус , в якого багато гілочок, але вони всі прекрасні та всі завжди разом, і ніщо їх не роз’єднає.

            Ірина Василенко, керівник гуртка «Школа журналістики» організувала поїздку до Києва вихованців гуртка Олександра Кононенка та Слободяникова Артема. У пресцентрі НСЖУ відбулося нагородження переможців всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я - журналіст». Олександр Кононенко цьогоріч став володарем Гран-прі, а Слободяников Артем отримав Диплом Лауреата. Організатор конкурсу, український журналіст, секретар НСЖУ Віталій Голубєв розповів, що особливістю цьогорічного конкурсу стало нагородження вчителів за підготовку учасників. Керівниця Ірина Василенко була нагороджена медаллю.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Наприкінці тижня педагоги провели підсумкове заняття, під час якого вихованці повторили та закріпили вивчене протягом 2022-2023 н.р.

Всі педагоги протягом тижня продовжували заповнювати електронні журнали гурткової роботи за 2022-2023 н.р.

Всі новини →