Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Учні закладів загальної середньої освіти Миколаєва та області отримали планшети та ноутбуки від ЮНІСЕФ

18/04/2023

   За сприяння Миколаївської обласної військової адміністрації та департаменту освіти і науки облвійськадміністрації Миколаївська область отримала 1259 планшетів та ноутбуків для українських школярів від ЮНІСЕФ у межах співпраці з Міністерством освіти і науки. Пристрої доставлені у департамент освіти та розподілені між управлінням/відділам освіти територіальних громад для передачі дітям у тимчасове користування.

ЮНІСЕФ надав 630 планшетів для учнів молодшої школи та 629 ноутбуків (хромбуків) для дітей середнього та старшого шкільного віку. Обладнання було закуплене та доставлене за підтримки Європейського Союзу та Республіки Корея.

Нове постачання від ЮНІСЕФ зокрема спрямоване на дітей-сиріт, дітей-переселенців, які були вимушені покинути свої домівки через бойові дії. Крім того, девайси отримають діти з інвалідністю, діти з малозабезпечених сімей або позбавлені батьківського піклування (зокрема з-поміж ВПО та дітей з інвалідністю).

Всього ЮНІСЕФ доставив 10 тисяч планшетів та ноутбуків для українських школярів у межах співпраці з Міністерством освіти і науки. Ноутбуки та планшети отримають діти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Харківській, Одеській, Полтавській, Сумській, Чернігівській, Кіровоградській та Херсонській областях.

ЮНІСЕФ підтримує Уряд України у забезпеченні доступу до освіти для школярів, а також надає обладнання для вчителів і учнів та створює цифрові освітні центри Cпільно по всій країні. Чергове постачання обладнання є частиною зусиль ЮНІСЕФ, спрямованих на забезпечення безперервної освіти.

 

Всі новини →