Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Дистанційне навчання в обласному Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради

12/04/2023

Робочий тиждень 03-09 квітня 2023 року розпочався онлайн нарадою за участі директора ОБХТ, головного бухгалтера закладу, заступників директора, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний. 

Протягом тижня тривало проведення традиційних щорічних заходів ОБХТ:

-   ІІІ етапу щорічного обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного фестивалю-конкурсу сучасного танцю «Сучасні ритми» (онлайн формат);

-   ІІ етапу щорічного обласного  фестивалю-конкурсу  театральних колективів «Світ надії Дивосвіт» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (дистанційний формат).

            З 03-09 квітня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами,  методисти та культорганізатори закладу працювали над:

- обробкою заявок учасників обласних конкурсів: «Знай і люби свій край», «Сучасні ритми», «Світ надії Дивосвіт»;

- підготовкою грамот переможцям та учасникам щорічного обласного фестивалю-конкурсу вокальних колективів «Співає юність України»;

- підготовкою  матеріалів на семінар-практикум для учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН «Постер – важлива складова конкурсу.Підготовка до захисту»;

            - консультуванням педагогів та учасників 3 туру учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

            - проведенням онлайн консультацій для вчителів та наукових керівників гуртків МАН (за запитом);

- узагальненням рекомендацій для педагогів закладів позашкільної освіти щодо самоосвіти;

- наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google;

- підготовкою матеріалів до участі у ХІV міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти - 2023».          

06 квітня 2023 року Щукіна Л.В., директор ОБХТ та Голянич В.П., заступник директора з навчально-методичної роботи взяли участь в онлайн нараді Українського центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України  щодо проведення Всеукраїнського фестивалю  дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» (заочний/онлайн формат) у 2023 році. Під час наради було обговорення форму та терміни проведення ІІІ етапу заходу та готовність ЗПО до участі у заході станом на квітень поточного року.

Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня:

ü     тримала зв’язок з педагогами, надавала консультативну допомогу та по корекції і розміщенню інформації на сторінці ОБХТ платформи Facebook, в методичному Класрумі педагогам Губській Н.М. та Ігнатьєвій Л.А.;

ü     узагальнила звіт про роботу педагогів ОБХТ за звітній тиждень;

ü     здійснила контроль за проведенням педагогами онлайн-занять за розкладом;

ü     підготувала наказ ОБХТ  «Про підсумки проведення атестації педпрацівників у 2022-2023 н.р.

            Протягом тижня культорганізатори ОБХТ працювали над:

ü     оновленням тижневого онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;

ü     формування онлайн-розкладу занять гуртків на тиждень;

ü     створенням квізу «Олімпійські ігри» для Телеграм-каналу «Позашкілля Миколаївщини».

Практичним психологом закладу протягом тижня:

ü  підготовлено пам’ятку «Як стрес впливає на організм людини. Симптоматика», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням: http://surl.li/bvrxc ;

ü  переглянуто інформаційні матеріали за темами:

 - «Тривалий стрес під час війни: у чому небезпека та які є ознаки психічного розладу»;

-  «Які навички допомагають опанувати себе в стресових ситуаціях»;

- « Від яких факторів залежить ваш щоденний стрес»;

- «10 порад, які допоможуть впоратися зі стресом під час війни»;

- «Стрес під час війни: як зібрати себе докупи?».

 

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська) протягом звітного тижня працювали над темою «Великодні фантазії». Гуртківці робили пасхальну композицію, декорували яйце різнокольоровими нитками, кольоровим папером, пластиліном, і воно перетворилося на пасхального кролика. Перетворювали гілочки звичайного дерева на гілочки верби, прикрасивши їх біленькими вербовими котиками. Творчо виконані роботи вихованців розміщено на сторінках ОБХТ та гуртка на платформі Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих робіт.

Керівник гуртка ДУМ «Колаж» Лариса Ігнатьєва протягом тижня підготувала ескізи, лекала, викрійки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять на теми: «Технологія виготовлення об’ємних пасхальних елементів декору змішаною технікою» та «Технологія виготовлення пасхальної листівки». Провела онлайн-заняття та індивідуально-групові заняття для тимчасово переміщених вихованців. Підготувала фото дітей та виготовлених ними робіт для викладення на Facebook. Займалась самоосвітою, працювала з інтернет-ресурсами, переглянула в інтернеті відеороліки та майстер-класи відомих майстрів щодо виготовлення виробів до Великодня. Підготувала та виклала у Класрумі завдання 13 на тему: «Технологія покриття пасхальних яєць технікою «декупаж».

Анна Попова, вихованка гуртка, взяла участь у Міжнародному благодійному багатожанровому VІІІ онлайн-фестивалі творчості «Хай буде весна» (м. Краматорськ) у жанрі «Декоративно-ужиткове мистецтво» та отримала Диплом І ступеня. Творчу роботу – витинанку «Дерево життя» Анна представила на Міжнародному двотуровому конкурсі ДУМ «New York Starlights» (м. Київ) та отримала за участь 95 балів – 1 місце. Конкурсна робота учасниці опублікована на Творчій платформі Алея Зірок України.

Всі педагоги продовжують заповнювати електронні журнали гурткової роботи. На тижні методист Микита Горшков провів ще одне онлайн-заняття та дав відповіді на хвилюючі питання педагогів щодо заповнення електронних журналів.

Керівник гуртка «Школа журналістики» Вікторія Панченко протягом звітного періоду підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень та провела низку онлайн-занять. Також Вікторія Ігорівна взяла активну участь у підготовці конкурсної роботи для участі в рейтинговому виставковому конкурсі та конкурсі з 11-ти тематичних номінацій XIV Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2023»: підбирала фотографії, відео, робила макет титульного аркуша роботи.

            Протягом звітного тижня керівник студії естрадного співу «Сузір’я» Людмила Доленко під час онлайн-занять у роботі з вихованцями приділяла увагу ритму, темпу, впевненості та розподілу уваги у процесі співу. Під час виховної години діти поспілкувались на тему «Український віночок». Вихованці студії продовжують готувати цікавий музичний матеріал до свята Великодня.

            4 квітня вихованці «Зразкового художнього колективу» гуртка «Школа журналістики» провели інтерв’ю з доцентом кафедри української мови та літератури Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, керівником секції МАН України Світланою Олександрівною Каленюк. Тема інтерв’ю – «Мова – код нації». Світлана Олександрівна розповіла юнкорам про вплив війни на розвиток української мови, порекомендувала сучасних українських письменників, розповіла про те, якою бачить нашу мову в майбутньому.

            Керівники гуртка Ірина Василенко та Дмитро Чуприна відвідали вебінар Литвиненко Лесі «Реалізація професійної діяльності та розвиток цифрової компетентності педагога через обмін методичними матеріалами в цифрових бібліотеках», який відбувся з метою ознайомити педагогічних працівників з можливостями використання онлайн-бібліотек для реалізації професійної діяльності та розвитку цифрової компетентності педагога. Учасники заходу ознайомилися з функціоналом бібліотек; розглянути алгоритм наповнення онлайн-бібліотек; зрозуміли переваги використання освітянських бібліотек для роботи педагога; навчилися використовувати бібліотеки для створення освітянських матеріалів та здійснення професійної діяльності.

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів.

            Протягом тижня вихованці вокальної студії естрадного співу «Дивограй», керівник Людмила Шепелевич, під час занять переглядали відео для розвитку вокального дихання. Людмила Дмитрівна проводить підготовчу роботу з вихованцями до контрольного заняття, діти відпрацьовують сольний матеріал.

Протягом звітного вихованці студії ОТМ «Оранжеве небо», керівник Юлія Масіна, створили авторські закладки для книжок. Кожна з них виконана акварельними фарбами методом «мокрим по мокрому». Кожна робота індивідуальна та неповторна. На кольоровому фоні промалювали чорним лінером абстрактні елементи, а вихованці старшої групи створили більш ускладнений варіант – промалювала фрагменти пейзажу.

На суботніх зайняттях вихованці ознайомились з роботами мариністичного живопису та порівняли роботи мариністів різних стилів. Роботи вихованців створені в декоративному стилі живопису, тому надзвичайно яскраві та колористичні.

Вихованці старшої групи створили роботи, використовуючи силуетні елементи, зміщений центр композиції та занижену лінію горизонту. Таким чином, глядач переміщається в підводне царство та спостерігає за плином води зсередини.

На наступному тижні педагоги розпочинають проводити контрольні заняття та виховні заходи за підсумками роботи за ІІ півріччя 2022-2023 н.р. Складено графік проведення контрольних занять, оголошено взаємовідвідування.

 

Всі новини →