Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Навчаємо навчаючись

29/03/2023

27 березня 2023 року в режимі онлайн обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради було проведено вебінар на тему «Нові прийоми сольного та хорового виконавства в творчості європейських композиторів XX століття» для керівників гуртків вокально-хорового жанру закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.                   

На заході  були присутні вчителі закладів загальної середньої освіти та керівники вокальних колективів закладів позашкільної освіти Галицинівської, Григорівської, Куцурубської  сільських рад, Братської, Доманівської, Єланецької, Олександрівської селищних рад, Баштанської, Первомайскої, Вознесенської, Миколаївської, Новобугської, Южноукраїнської міських рад.

Учасників вебінару привітала Щукіна Лариса Вікторівна, директор обласного Будинку художньої творчості. Голянич В. П., заступник директора з навчально-методичної роботи, ознайомила з поточними конкурсами, фестивалями та заходами запланованими на 2023 рік.

Васильєва Л.Л., кандидат мистецтвознавства, доцент Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв,  виступила з доповіддю, під час якої, відбулося обговорення та аналіз шляхів адаптації базових виконавських навичок до нових композиторських технік, вибудови нових принципів інтонування та необхідності стильового інтонування, виконавських прийомів, які пропонують та винаходять композитори.

Вебінар пройшов в дружній та робочій атмосфері. Учасниками вебінару озвучена необхідність проведення таких заходів, з метою налагодження ділових і творчих контактів між керівниками вокальних гуртків області.

Тож співаємо українською разом!

Всі новини →