Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

ОКСЕНА ЛІСОВОГО ПРИЗНАЧЕНО МІНІСТРОМ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

22/03/2023

      21 березня 2023 року, Верховна Рада України призначила Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки України. За відповідне рішення проголосувало 313 народних депутатів України.

     Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров представив команді МОН нового міністра освіти і науки Оксена Лісового.

  Перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко передав новому міністру Оксену Лісовому перехідну книгу, у якій йдеться про головні пріоритети діяльності МОН, стратегічні цілі, показники та основні здобутки відомства станом на березень 2023 року.

 Оксен Лісовий пройшов професійний шлях від учителя до директора Національного центру «Мала академія наук» та співзасновника першого Музею науки в України. Родом із Київщини, є сином дисидента Василя Лісового, який перебував на засланні.

Навчався у Решетилівському художньому училищі народних промислів і в Київському державному інституті культури.

  Працював учителем Києво-Могилянського колегіуму, тренером із фехтування та підтримував діяльність громадської юнацької організації «Січ», на керівній посаді в генеральній дирекції ВАТ «Укртелеком», з 2010 року є директором Національного центру «Мала академія наук України».

 Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну з 2022 року пішов добровольцем на фронт у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Водночас дистанційно продовжував виконувати обов'язки директора МАН України.

Має нагороди: Заслужений працівник освіти України (2021). Лауреат Державної премії України в галузі освіти (2012).

Всі новини →