Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Звіт про роботу педагогів ОБХТ за період 13.-19.03.23

19/03/2023

У період з 13.03 до 19.03. для онлайн-розкладу заняття в синхронному та асинхронному режимах на наступний тиждень запропонували всі керівники гуртків ОБХТ, а також керівники т/в МАН в Миколаївській області. З дітьми-переселенцями з м. Херсон у синхронному режимі проводить заняття керівник гуртка ДУМ «Колаж» Л. Ігнатьєва.

Результати творчої роботи вихованців педагоги продовжують висвітлювати на сторінці ОБХТ та гуртків у соціальних мережах Viber, Facebook, Instagram та каналі YouTube.

Керівник гуртка «Школа журналістики» Вікторія Панченко протягом звітного періоду підготувала онлайн-розклад на наступний тиждень та провела низку онлайн-занять. Разом з вихованцями підготували відео з фактами про екологію і переробку сміття, розміщене на сторінці ОБХТ на платформі Facebook. Колективний ролик до Всесвітнього Дня вторинної переробки.

Вихованці «Зразкового художнього колективу» хореографічного колективу «Зорянка (керівник Тетяна Даниленко) взяли участь та отримали І місце в Міжнародному багатожанровому двотуровому благодійному конкурсі мистецтв Ancona Fest. Міжнародний проект Україна-Італія громадської організації «Крила життя», який проводився з 01 до 08 березня в м. Анкона (Італія) дистанційно.

            Вихованці гуртка аплікації соломкою та соломоплетіння «Сонячне сяйво» (керівник Наталія Губська) на заняттях працювали над темою «Використання різних матеріалів для створення композиції». Діти фарбами та олівцями на папері малювали ластівку та виконували аплікацію квітучої гілочки. Творчо виконані весняні роботи вихованців розміщено на сторінках ОБХТ та гуртка на платформі Facebook. Наталія Михайлівна опрацювала теоретичний матеріал за інтернет-ресурсами, передивилась майстер-класи, виготовила зразки запланованих робіт.

Керівник гуртка ДУМ «Колаж» Лариса Ігнатьєва протягом тижня підготувала ескізи, зразки необхідних виробів для демонстрації вихованцям під час занять на теми: «Технологія виготовлення напівпласких виробів змішаною технікою» та «Технологія виготовлення об’ємних виробів». Провела онлайн-заняття та індивідуально-групові заняття для тимчасово переміщених вихованців. Підготувала фото дітей та виготовлених ними робіт для викладення на Facebook. Займалась самоосвітою, працювала з інтернет-ресурсами, переглянула в інтернеті відеороліки та майстер-класи відомих майстрів щодо виготовлення виробів до Великодня. Подана заявка на участь Попової Анни у Благодійному багатожанровому онлайн-фестивалі творчості «Хай буде весна».

Керівники ансамблю спортивного бального танцю «Нюанс» В. Раскіна, С. Раскіна, Д. Раскін продовжують працювати з вихованцями в мобільному додатку Google Classroom, де розміщують завдання та посилання на заняття в ZOOM. Протягом тижня педагоги робили зйомки відеозанять для онлайн-розкладу, а також взяли участь у різних ZOOM-лекціях, які проводили одні з найкращих тренерів і танцюристів світу для підтримки українських танцюрів. А саме:

            - 10-ти кратні чемпіони світу з латиноамериканських танців у категорії «Професіонали» Riccardo Cocci & Yulia Zagoruychenko (USA) – лекції 14, 15 березня.

            - лекції від Darren Hammond & Marina Steshenko (South Africa – Ukraine) 14, 15 березня.

            18 березня у межах ХХІ Міжнародного фестивалю-конкурсу «Прес-весна на Дніпрових схилах»  вихованці гуртка «Школа журналістики», керівники Ірина Василенко та Дмитро Чуприна, відвідали майстер-клас письменниці Марусі Щербини «Як написати дитячий детектив». На заході дізналися: з яких елементів складається детективна історія, якими є основні правила написання детективів, як скласти мапу думок для створення детективного сюжету, які особливості написання детективів для дитячої та підліткової аудиторії. 

            Ірина Василенко та Дмитро Чуприна провели дискусійний кіноклуб «Квиток до майбутнього». Кінофільм, який подивилися вихованці, – історичний дайджест України, документальний фільм про Григорія Сковороду «Весь світ спить, пора прокидатися!».

            15 березня керівники гуртка Василенко І.А., Чуприна Д.О. відвідали вебінар Черниш О.С. «Психолого-педагогічна підтримка учнів, які пережили психотравмуючі події, який відбувся з метою формування в педагогічних працівників компетентностей щодо роботи з дітьми, які пережили психотравмуючі події. У результаті:

- набули здатності визначати дітей, які потребують емоційної, психолого-педагогічної підтримки та допомоги;

- готовність формувати у вихованців, які мають травматичний досвід, навички самодопомоги та відновлення ресурсного стану;

- сформували вміння застосовувати алгоритм надання емоційної підтримки, психологічної допомоги дітям усіх вікових категорій;

- набули здатність відновлювати власний стан психологічної рівноваги педагогічними працівниками після надання допомоги дітям, які пережили травматичні події;

- активізували бажання знаходити нові дієві інструменти для здійснення ефективної професійної діяльності.

          На заняттях студії естрадного співу «Сузір’я», керівник Людмила Доленко, вихованці відпрацьовували пісенний репертуар, вивчали нові дикційних та артикуляційні вправи. Під час виховної години діти ознайомилися з творчістю композитора Володимира Івасюка. Прослуховували пісні у його виконанні та у виконанні сучасних співаків.

 

Методичний відділ ОБХТ про свою діяльність

Робочий тиждень методичного відділу ОБХТ розпочався онлайн нарадою за участі директора ОБХТ, головного бухгалтера закладу, заступників директора, завідуючих відділами, методистів, культорганізаторів та практичного психолога закладу, на якій проаналізували роботу за минулий тиждень та визначилися з завданнями на поточний.  

Протягом тижня тривало проведення традиційних щорічних заходів ОБХТ:

-   ІІ етапу щорічного обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного конкурсу вокальних ансамблів «Співає юність України!» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного фестивалю-конкурсу сучасного танцю «Сучасні ритми» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного  фестивалю-конкурсу  театральних колективів «Світ надії Дивосвіт» (онлайн формат);

-   І етапу щорічного обласного конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» (дистанційний формат).

            З 13-19 березня 2023 року заступники директора, завідуючі відділами та методисти закладу працювали над:

- обробкою заявок учасників обласних конкурсів: «Знай і люби свій край», «Співає юність України!», «Сучасні ритми»;

- підготовкою обласного вебінару для керівників гуртків вокально-хорового жанру закладів загальної середньої та позашкільної освіти в режимі онлайн;

- формуванням складу журі та підготовкою проєкту наказу ДОН ОДА про затвердження складу журі обласного конкурсу  «Знай і люби свій край»;

- організацією роботи журі обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування          «Лідер року»;

- підведенням проміжних підсумків ІІ етапу учасників обласного конкурсу на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року»;

- методичними консультаціями вчителям учнів-переможців щодо участі                      у ІІІ етапі  конкурсу-захисту МАН;

            - перевіркою мотиваційних листів учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН;

            - підготовкою заявок учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН;

- узагальненням рекомендацій для педагогів закладів позашкільної освіти щодо самоосвіти;

- наданням методичних консультацій вчителям учнів-переможців щодо оформлення відгуків на наукову роботу для ІІІ етапу конкурсу-захисту МАН;

- наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.       

            Адміністрацією обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, 10 березня 2023 року   організовано участь   вихованців гуртка «Відповідальне лідерство – шлях до успіху» (керівник Чуприна Д.О.) обласного Будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради  у Всеукраїнському онлайн-форумі «Екологічна свідомість українців під час війни», під час якого лідери ОУС України говорили про методику повернення та закріплення екологічних звичок під час війни, формування екологічної свідомості від простого до масштабного, форми роботи; обговорювали організаційні заходи та проєкти для покращення нашого спільного майбутнього.

На відділи/управління освіти територіальних громад Миколаївської області надіслано:

  - лист Українського координаційного центру з підвищення правової освіти населення від 02.03.2023 №81  «Про проведення XVІ Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА: разом до перемоги» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей»;

- умови  проведення Всеукраїнського мистецького конкурсу «ВЕСНЯНИЙ НАСТРІЙ» («International Art Center «All Star»);

- лист НЦ «МАНУ» від 01.03.2023 № 1.1/2.9-105 «Про проведення Всеукраїнської школи з профорієнтації Малої академії наук України»;

- лист УДЦПО від 17.03.2023 № 03-19 «Про проведення III Всеукраїнського творчого фестивалю до Дня Європи «Єврофест - 2023» (заочний/онлайн формат)».

Педагоги ОБХТ 14 березня 2023 року взяли участь у вебінарі на освітньому проекті «На Урок» за темою: «Атестація педагогічних працівників: що змінить нове Положення».

Відеозапис вебінару у безкоштовному доступі розміщений на сайті https://www.youtube.com/watch?v=jKvtrXIkVRA

Міністерство освіти і науки України відповідним наказом № 805 від 09.09.2022 року затвердило Положення про атестацію педагогічних працівників, яке набере чинності з 1 вересня 2023 року. Під час вебінару обговорили, які зміни передбачає нове Положення, про які нововведення мають знати педагоги, що атестуються, члени атестаційних комісій та керівництво закладів.

Протягом роботи вебінару були також розглянуті теми:

ü  Нове Положення про атестацію: чи керується інтересами педагогічних працівників.

ü  Вимоги для присвоєння кваліфікаційних категорій та педагогічних звань.

ü  Повноваження атестаційних комісій: що зміниться. Атестація в умовах надзвичайних ситуацій.

ü  Дії керівництва ЗЗСО щодо атестації педагогічних працівників.

ü  Особливості проведення атестації та оскарження рішень атестаційних комісій.

ü  Питання, які потребують додаткових роз’яснень.

Учасники вебінару дізналися, як відбуватиметься атестація педагогічних працівників та керівних кадрів з 01 вересня 2023 року, ознайомилися із ключовими змінами, відповідно до нового Положення про атестацію, а також обговорили питання, які потребують додаткових роз’яснень.

Практичним психологом закладу протягом тижня:

ü     підготовлено пам’ятку «Хвороби від стресу та загострення хронічного: як невизначеність і переїзди впливають на здоров’я», яка викладена на власному сайті ОБХТ у розділі «Методична скарбниця», рубрика «Поради практичного психолога» за покликанням: http://surl.li/bvrxc ;

ü  переглянуто інформаційні матеріали за темами:

- «Що робити для профілактики захворювань під час війни»;

- «Як стрес впливає на гормони»;

- «Що робити, щоб підтримати гормональне здоров’я»;

- «Як дбати самим про себе».

ü  підготовлено діагностичний інструментарій для психологічного супроводу

педагогів, які підлягають атестації: Панченко В.І., Савіцька О.В.

ü     підготовлено психологічну діагностику педагогів;

 

ü     здійснено підготовку до педради за темою: «Емоційна компетентність педагога в умовах воєнного  стану».

 

 

Всі новини →