Головна » Новини
Українська | Русский | English
Головна Оголошення Новини Нормативно-правова база АКТУАЛЬНО Доступ до публічної інформації Звернення громадян

Новини

Візуальне мистецтво – дітям! Презентація книги С.Тараненка «Пригоди Марка в княжому Києві».

13/03/2023

08 березня 2023 року у приміщенні Українського державного центру позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України відбулась онлайн-зустріч учнівської молоді з автором дитячої книги «Пригоди Марка у княжому Києві».

Автор, відомий український археолог Сергій Тараненко, кандидат історичних наук, завідувач науково-дослідного сектору археології Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра».

Сергій Тараненко майже 20 років брав участь в археологічних розкопках Подолу Києва. Зараз проводить археологічні розкопки у різних історичних районах столиці. Написав кілька наукових та науково-популярних видань з археології.

У своїй новій книжці він розповідає про історію Києва княжого періоду не тільки дітям, а й дорослим!

Зазначене видання заохочує дітей та юнацтва до активної участі у вивченні та самореалізації підлітків в сфері візуального мистецтва, зокрема анімаційної мультиплікації, 2D і 3графіки, театральній постановці тощо, зокрема періоду Київської Русі.

Учасники зустрічі, разом з героєм книги, сучасним підлітком Марком, поринули в часи стародавнього Києва, дізналися про історичні місцини столиці незалежної, потужної і відомої в Європі держави!

Сучасним дітям важливо знати, що Київ є колискою слов’янської нації, джерелом культури сучасної України. І що, навіть, у прадавні часи поняття любові до своєї Батьківщини ґрунтувалося на любові до рідного краю, місцини де народився і здобував перші знання про свою націю, свій народ!

Маємо сподівання, що книжка «Пригоди Марка у княжому Києві» стане цікавою насамперед гуртківцям з напрямів позашкільної освіти, а саме: дитячої анімації, театрального мистецтва, графіки та живопису, декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва тощо.

Сюжет книги та її користь для молоді незаперечна!

Переглянути зустріч з автором дитячої книги «Пригоди Марка у княжому Києві» можна перейшовши за посиланням: https://youtu.be/7-fsn9yHiH8    

Всі новини →